Câteva comune din Mehedinţi vor primi cu întârziere ajutorul de încălzire, întrucât primăriile n-au depus dosarele în termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru luna decembrie, dosarele trebuie depuse până pe 15
Pentru luna decembrie, dosarele trebuie depuse până pe 15

Pentru că au venit cu actele după termenul stabilit de lege, reprezentanţii a cinci primării din Mehedinţi sunt nevoiţi acum să le ofere explicaţii celor care ar trebui să-si primească banii în această lună.

Ca şi în cazul ajutorului social, primăriile sunt obligate să depună dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire, într-un termen stabilit de lege, la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. În caz contrar, sunt direct răspunzătoare de neplata indemnizaţiilor către beneficiarii în cauză, întrucât datele nu pot fi procesate la timp.


Termenul este ziua de 15 a lunii, însă pentru noiembrie- fiind prima lună de acordare a ajutorului- s-a dat o prelungire de două săptămâni, pentru ca asistenţii să aibă timp să facă anchetele sociale.  

Chiar şi aşa, în Mehedinţi există două primării care nu au depus deloc aceste dosare: Vlădaia şi Voloiac.

Alte trei le-au depus prea târziu. Este vorba despre Căzăneşti, Dumbrava şi Salcia. “Au venit cu actele după termenul prevăzut de lege. Vor primi banii, dar de-abia în ianuarie”, ne-a spus Loredana Ţânţăreanu, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Mehedinţi.

Dosarele pentru luna decembrie trebuie depuse până pe 15.

Rămâneţi pe turnu-severin.adevarul.ro pentru a afla ce susţin edilii primăriilor în cauză!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite