Catedrala Catolică și-a sărăbătorit hramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 8 preoți catolici au oferit o slujbă impresionantă
Cei 8 preoți catolici au oferit o slujbă impresionantă

Impunătoarea clădire de pe strada Aurelian a fost, pentru aproape două ore, centrul atenției în Severin, iar incinta bisericii a devenit neîncăpătoare.Zeci de credincioși au venit  din toate județele învecinate, pentru a participa la sărbătoare

Astăzi, Catedrala Catolică din Severin și-a sărbătorit hramul. Numită și Biserica „Neprihănita Zămislire”, clădirea din strada Aurelian a adunat o mulțime de credincioși, atât din Severin, cât și din localitățile învecinate. Oameni venind în grupuri, taxiuri și forfotă mare, sunt doar câteva dintre elementele care au anunțat grandioasa celebrare. Nu mai puțin de 8 preoți, veniți din toate colțurile Olteniei și Banatului au oficiat slujba care a marcat evenimentul. Soborul a intrat în lăcașul de cult la ora 11 fix, preoții find însoțiți de câțiva copii îmbrăcați în haine de sărbătoare, dar și de admirația trecătorilor, care s-au oprit pe stradă pentru a urmări alaiul. „E genul de spectacol pe care îl urmărești în liniște. Nu aplauzi, nu strigi, doar te bucuri de ceea ce vezi și simți. Totul arată extraordinar, chiar îmi dă senzația de „fluturași” în stomac”, ne spune Mirela Augeană, una din credincioasele prezente la slujbă.

 

Biserică veche de 122 de ani

Clădirea bisericii catolice datează din anul 1887, când a fost sfințită de către Monseniorul Paul I Palma, Arhiepiscop de București. Construcția ei a început în 1885 și a costat, conform documentelor vremii, 40.119 lei, plus donațiile credincioșilor. Pe de altă parte, parohia catolică din Severin, există din 1861, când, în oraș, a fost numit primul preot catolic stabil.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite