Turnu Severin: Cătălin Mihăilescu creează proiecte pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din timpul facultăţii, a fost atras de latura de voluntariat. După implicarea în mai multe astfel de acţiunii, a devenit preşedintele Asociaţiei Tinerii secolului XXI.

S-a născut în  Dobeta Turnu Severin, dar copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut în localitatea Vînători, la bunicii săi. Aceştia l-au învăţat de mic să preţuiască munca şi să valorifice fiecare clipă a vieţii. “Familia mea mea mi-a desluşit cheia succesului în viaţă: munca asiduă, susţinută de pasiune şi  perseverenţă. Acesta este singurul lucru care m-a determinat să trec peste toate greutăţile vieţii, şi să îndeplimesc tot ceea ce mi-am propus în viaţă.„ spune Cătălin.

Viaţa i s-a schimbat în momentul în care ce a ajuns pe băncile universităţii. O dată datorită faptului că meseria aleasă, cea de dascăl i-a deschis porţile către o lume mirifică, cea de călăuzitor a minţii şi spiritului tinerilor învăţăcei ajunşi pe băncile ciclului primar, meserie pe care a îmbrăţisat-o timp de şaşe ani. „A fost o activitate plină de satisfacţii şi presărată de momente frumoase, de care încă îmi amintesc cu plăcere.”recunoaşte fostul dascăl.

În al doilea rând, datorită faptului că, în anul doi de facultate a avut primul său contact cu lumea voluntariatului. În acestă perioadă a fost îndrumat către una din întâlnirile regulate ale Asociaţiei Tinerii Secolului XXI, organizaţie de tineret care avea şi are drept scop dezvoltarea personală şi promovarea tinerilor din municipiul nostru şi nu numai.

Specialist în proiecte europene
Cătălin a activat în această organizaţie, mai întâi ca simplu voluntar, apoi ocupând funcţia de secretar general şi în cele din urmă pe cea de Preşedinte, funcţie deţinută şi acum. În această calitate a avut şansa să se dezvolte la nivel personal şi profesional, pe baza cursurilor de formare la care a avut şansa să participe cât şi a experienţei acumulate.
În ultimii trei ani de zile, Cătălin s-a specializat în organizarea de proiecte cu finanţare europeană (Comisia Europeană sau Consiliul Europei). Până în prezent a coordonat şi implementat în România nu mai puţin de şapte astfel de proiecte având ca public ţintă tinerii mehedinţeni. La acestea se adaugă multe altele organizate în parteneriat cu organizaţii de tineret similare din afara graniţelor ţării, precum şi cele aflate în curs de derulare sau care îşi aşteaptă rândul.

„Este o satisfacţie enormă să fii implicat în astfel de activităţi, satisfacţie care poate fi greu egalată de altceva. Ai şansa să lucrezi cu tineri de vârsta ta, similari ţie, dar care locuiesc la mii de kilometrii depărtare. Ai şansa să descoperi că lumea asta nu este chiar aşa de mare pe cât pare, şi că deşi diferiţi, sunt multe lucruri care ne leagă şi care merită să fie descoperite. E un lucru deosebit să ai prieteni peste tot în lume, în mai mult de 20 de ţări, să vizitezi locuri pe care doar la TV le-ai văzut, sau să înveţi alături de oameni pe care nu i-ai văzut niciodată în viaţa ta, dar pe care după cele câteva zile petrecute împreună o să îi poţi considera prieteni adevăraţi.”  ne povesteşte voluntarul.

Ce îi place: În puţinul timp liber pe care îl am, prefer să privesc un film bun. Mă ajută să mă deconectez şi să mă relaxez.
Ce nu-i place: Urăsc ipocrizia şi făţărnicia. Detest genul acesta de comportament şi de oameni.

Care este satisfacţia ta cea mai mare în ceea ce faci? În general, implic în proiectele de genul acesta tineri cu probleme sociale, tineri care poate nu au avut de multe ori în viaţă şansa să îşi petreacă o vacanţă la mare sau într-o tabără. Imaginaţi-vă bucuria din ochii unui asemenea tânăr şi ce poate fi în sufletul său atunci când are şansă să viziteze o ţară străină, să petreacă o perioadă de timp, fie ea şi scurtă, împreună cu alte persoane de seama lui şi imaginaţi-vă ce va simţi acesta la întoarcerea în România. Nu am nevoie de recunoaştere, de lauri sau mulţumiri. E suficientă acea scânteie din ochii copiilor cu care lucrez.

Care a fost proiectul la care ai muncit cel mai mult? Muncesc pentru toate la fel de mult, adică până la epuizare fizică si pentru toate dau tot ce e mai bun din mine ca să iasă perfect.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite