Casa culturii mehedinţene, vopsită în galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Cultural Theodor Costescu, clădirea de patrimoniu aflată în plin proces de restaurare, va avea o faţadă de culoare galbenă.

Culoarea clădirii emblematice pentru Drobeta Turnu Severin a fost unul din punctele „fierbinţi” ale proiectului în valoare de aproximativ 54 de milioane de lei.

Astfel, beneficiarul proiectului, Primăria Drobeta Turnu Severin, prin vocea primarului Constantin Gherghe, a purtat mai multe runde de „negocieri” cu constructorii, dar şi cu specialişti în design şi clădiri de patrimoniu.

După luni bune de discuţii, s-a ajuns la un numitor comun, culoarea galben pal. Constructorii au trecut imediat la treabă, iar partea superioară a clădirii a fost deja restaurată şi îmbrăcată în noua culoare.

Elementele ornamentale ale clădirii, grifonii şi harpa din partea centrală a acoperişului au fost vopsite în alb.

Clădirea Teatrului, gata în 2012

Clădirea Teatrului din Severin este un adevărat icon pentru oraşul de la malul Dunării, cu o vechime de peste 100 de ani.

Lucrările de restaurare au început în primăvara anului 2010, în urma contractării unui proiect european cu fonduri nerambursabile, care include şi restaurarea cetăţii medievale a Severinului.

Potrivit termenului de finalizare, lucrarea va fi gata la sfârşitul anului viitor.

În momentul de faţă, instituţiile de cultură care funcţionau în incinta Palatului şi-au mutat sediile, cu chirie, în clădirea Casei Tineretului sau în diverse alte locaţii din oraş. În momentul de faţă, muncitorii lucrează atât în interiorul clădirii, cât şi în exterior, la faţadă.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite