Calculatorul, o problemă pentru primarii mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii comunelor, din judeţul Mehedinţi, nu au învăţat să folosească calculatoarele şi nu răspund la corespondenţa electronică

Acest lucru a fost subliniat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de reprezentanţii Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Mehedinţi.

Pentru a verifica timpi de reacţie ai  primarilor, şeful acestei structuri vrea să-i testeze.

“Este bine să dăm către toţi o adresă de acelaşi timp pentru a primi un răspuns în acelaşi tip şi vedem tipul de reacţie, acest lucru vreau să-l propun domnului prefect ca să vedem timpul de reacţie, să spunem corect care este rezultatul”, a declarat Valentin Belciu, şeful STPS Mehedinţi.

“Ştiu şi  eu că primarii nu ştiu să comunice  pe mail  asta pentru că şi eu lucrez cu primari pe mail. Am înţeles că unii primari au făcut contract cu o firmă să-i înveţe  să lucreze pe mail”, a declarat prefectul Ion Mâţu.

Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Mehedinţi este instituţia prin care prefectul judeţului asigură organizarea, coordonarea şi conducerea activităţilor de pregătire a economiei şi a teritoriului pentru apărare din judeţ, ca măsuri de apărare care nu au caracter militar.

Aceasta sprijină autorităţile administraţiei publice locale, în vederea mobilizării operatorilor economici şi a instituţiilor publice.

“Această structură va interveni numai în caz de cutremure, războaie, calamităţi, este o structură specială, lucrează  sub un anumit regim, lucrează cu date secrete”, a adăugat prefectul. 

Reprezentanţii acestei structuri au mai constatat o evidenţa incompletă aflată la  consiliile locale privind mijloacele pe care le-au înregistrat în baza art. 14, alin. 1 din Legea 49/2006 şi înstrăinarea rapidă şi repetată a mijloacelor rechiziţionabile fără anunţarea STPS.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite