Câinii lăsaţi liberi pe stradă murdăresc Severinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Câinii lăsaţi liberi se grupează în haite
Câinii lăsaţi liberi se grupează în haite

 Fie că stau la casă sau la bloc, proprietarii de animale de companie lasă câini liberi pe stradă să-şi facă nevoile. Mizeria lăsată de animale este tot, chiar şi la locurile de joacă

Foarte mulţi severineni, iubitori şi deţinători de câini, lasă animalele pe strada de dimineaţa până seara când pleacă la serviciu. În aceste condiţii, este aproape imposibil dimineaţa dacă nu te-ai deşteptat bine să nu "botezi" ceva. 

Situaţia aceasta se întâlneşte în toate cartierele din oraş, dar cel mai grav este în zonele unde sunt amplasate case. Câini lăsaţi liberi pe stradă ajung şi în locurile de joacă ale copiilor, părinţii sunt revoltaţi că de multe ori în nisipul din parcurile copiilor sunt  fecale de câine.

 „Eu am un copil care merge la joacă, iar acolo vin câini lăsaţi liberi. Se vede că nu sunt maidanezi pentru că sunt îngrjiţi. Nu pot să îmi duc copilul în altă parte pentru că locul de joacă este cel mai aproape de casă şi serviciu”, a declarat Alina Văduva.
 

Chiar dacă străzile sunt măturate zilnic, mizeria lăsată de patrupede este la loc. Fecalele de câine sunt la fiecare colţ de stradă, iar oamenii sunt revoltaţi de această mizerie.

„Este de necrezut aşa ceva. Mizeria lăsată de acesti câini este pretutindeni. Înţeleg că sunt mulţi iubitori de animale de companie, dar ce vină avem noi ceilalţi. De multe ori câini aceştia fac haite, devin agresivi şi se înmulţesc mai repede.

În condiţiile astea, maidanezi o să avem tot timpul ,daca oamenii nu-şi tin câini în curţi sau apartamente”, a spus Ion Creţescu, un alt severinean nemulţumit de  mizeria lăsată de câini pe străzi.

Anul acesta, au fost date 174 de sancţiuni, zece au fost avertismente şi restul amenzi.

„90 la sută din amenzi au fost pentru că proprietari animalelor nu aveau carnete de sănătate asupra lor sau nu aveau accesoriile pentru curăţenie cu ei sau câinele nu avea botniţă”, a declarat Gheorghe Sfinţescu, director adjunct la Poliţia Locală. 

Agenţii îi amendează doar pe cei care însoţesc câinii la plimbare.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite