Bursa locurilor de muncă, loc de promenadă pentru şomerii mehedinţeni. Cei mai mulţi au trecut prin faţa angajatorului doar ca să poată apoi să-şi vizeze şomajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutorul social şi şomajul sunt mai atractive pentru persoanele fără loc de muncă din judeţul Mehedinţi 

Profilul şomerului mehedinţen care îşi caută loc de muncă arată cam aşa: trecut de 40 de ani, cu pregătire medie, dornic de muncă bine plătită.

Cele 40 de persoane prezente, astăzi de dimineaţă, la Bursa Locurilor de Muncă pentru şomeri au venit, s-au uitat, au lăsat un număr de telefon la angajatorii prezenţi şi apoi au mers să facă prezenţa la şomaj.

Interesul pentru muncă a scăzut foarte mult, în judeţul Mehedinţi. Mărturie sunt oamenii mai interesaţi de adeverinţa eliberată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi necesară  pentru ajutorul social acordat de primării. 

Angelica  Burilan, are 27 de ani, nu a lucrat niciodată şi nu se arată interesată de ofertele angajatorilor, ea vrea doar actul necesar pentru acordarea ajutorului social.

„Vreau să fac cerere la ajutorul social. Nu ştiu deocamdată  dacă o să găsesc un loc de muncă, eu am profil de contabilitate, primesc ajutor de şomaj de jumătate de an, aştept şi eu ofertele, cele de acum sunt aşa şi aşa. Salariul nu este atractiv, mai încerc”, a declarat Angelica  Burilan.

 O altă persoană, de data aceasta un bărbat curios că vede aglomeraţie la agenţie se declară interesat doar de adeverinţa pentru ajutorul social. Sebastian Mose a uitat şi ce pregătire are de când nu mai lucrează, se mulţumeşte în schimb cu banii primiţi de la primărie şi se vaită că viaţa este grea.

„Din 125 de lei trăiesc, acesta este ajutorul social. De 20 de ani muncesc pe la oameni prin sat, este greu. Am calificare de şofer sau lăcătuş şi nu am mai găsit loc de muncă”, a declarat  Sebastian  Mose.

Constantin Golea a ajuns şi el la bursa locurilor de muncă. Nu înainte de a-şi face curaj cu câteva păhărele. Omul caută să se angajeze şofer, iar prima impresie făcută angajatorilor nu a fost prea bună.

„Şofer de autocar caut să mă angajez, vârsta este înaintată şi am mai încercat şi la alţi. Rata, banca, furnizorii cer bani, soţia este ieşită la pensie anticipată, eu am lucrat şi mecanic şi şofer”, a declarat Constantin Golea.

   

image

CLIK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Oferta nu a fost una generoasă. În prag de iarnă, angajatorii încearcă să reducă cheltuielile, au mai fost şi constructori care nu s-au speriat de vârsta celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Cele mai multe oferte au fost pentru muncitor necalificat.

„Este o fimă nou creată are nevoie de mulţi angajaţi. Sunt oameni care au nevoie de acest loc de muncă, ne-au făcut o impresie bună. Faptul că sunt în vârstă constituie un avantaj”, a declarat  Mihaela Goiu, reprezentantul unei firme de constucţii venite cu o ofertă bogată pentru şomeri.

16 agenţi economici au participat la bursă la solicitarea pieţei de muncă şi au oferit  91 de locuri de muncă.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite