FOTO/Bursa locurilor de muncă în Severin: 300 de posturi, doar 13 pentru cei cu studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Severinenii au venit în număr mare, astăzi, la sala de festivități a liceului Domnul Tudor, în căutarea unui loc de muncă.

Severinenii au venit în număr mare, astăzi, la sala de festivități a liceului Domnul Tudor, în căutarea unui loc de muncă.

Nu același lucru se poate spune despre agenții economici. Deși au fost contactați peste 450, doar 60 dintre aceștia au răspuns pozitiv.  În total au fost oferite 300 de locuri de muncă, dintre care numai 13 destinate persoanelor cu studii superioare.

image

„Salariații AJOFM au contactat peste 450 de agenți economici, dintre care 60 au acceptat să participle la eveniment. Aceștia oferă 300 de locuri de muncă, dintre care 13 sunt pentru studii superioare. Constat că, în comparație cu anul trecut, interesul populației este mai mare în acest an. Nu aș putea spune de ce răspund atât de puțini agenți economici, probabil gradul de ocupare este redus în acest moment în județul nostru”, ne-a spus Laurian Nicolescu, directorul executiv al AJOFM Mehedinți.



Tinerii, marginalizați de agenții economici
Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt destinate muncitorilor necalificați și persoanelor cu studii medii. Tinerii absolvenți au venit în număr mic la Bursă și au plecat dezamăgiți.

image
image

„Aflasem că nu vor fi posture interesante pentru noi, cei cu facultate, dar m-am gândit să încerc. Din păcate, nu am găsit nimic. Am fost și anul trecut și la fel s-a întâmplat. Sper ca reprezentanții firmelor de la noi să înțeleagă că tinerii au nevoie de o șansă, iar companiile lor au nevoie de tineri”, ne-a spus, supărat, Valentin Aurescu, în vârstă de 24 de ani.

Cele mai căutate standuri au fost cele care ofereau posturi de operator calculator, agent de vânzări sau consilier asigurări.

image

Venite în număr mare la eveniment, persoanele de vârsta a doua au frecventat standurile firmelor de construcții sau a celor de catering.

Am aplicat pentru două posturi, unul de dulgher și unul de zugrav. Sper să reușesc măcar cu unul din ele, pentru că e foarte greu fără un venit stabil”, spune și Alexandru Marcu, un șomer în vârstă de 43 de ani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite