Turnu Severin: Oameni din două judeţe cumpără haine din Broşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Oameni din două judeţe cumpără haine din Broşteni
Turnu Severin: Oameni din două judeţe cumpără haine din Broşteni

În fiecare dimineaţă de week-end, sute de oameni iau cu asalt micuţa localitate mehedinţeană. Clienţi de toate vârstele, tone de haine, încălţăminte şi jucării second hand, mititei care sfârâie pe grătare şi bere din belşug. Aceasta e atmosfera la târgul din Broşteni.

Aflată la 40 de kilometri de Severin, localitatea Broşteni e cunoscută în zonă pentru târgul bisăptămânal. Cei care comercializează haine şi încălţăminte vechi îşi aşează marfa pe toată suprafaţa unui deal, direct pe iarbă. Tarabele improvizate se întind astfel pe kilometri şi îşi aşteaptă clienţii. Oamenii vin din judeţele învecinate, atât din Mehedinţi, cât şi din Gorj, pentru a-şi completa garderoba cu haine vechi.

Criza financiară creşte vânzările negustorilor
Cei care parcurg kilometri buni pentru a ajunge aici, spun că e mult mai convenabil decât să-şi cumpere haine din magazine. “Noi am vrea să ne luăm haine noi, dar dacă nu sunt bani…ce putem face? Venim aici şi uitaţi, cu 30 de lei ne-am îmbrăcat şi eu şi nevastă-mea şi cei 2 copii”, ne-a spus Radu Povaciu, un client care şi-a umplut sacoşa. Comercianţii sunt mulţumiţi de vânzări şi spun că afacerea merge bine. Pentru mulţi dintre ei, este singura sursă de venit. “Merge mamă, că n-are lumea bani să ia din magazine. Păi la noi sunt preţuri bune şi hainele sunt tot haine, ce dacă sunt purtate? Eu fac vânzare bună, cu banii de aici îmi întreţin familia, că din altă parte n-avem nici noi”, susţine Ana Băndogu, o vânzătoare.

Sărăcia bate frica de îmbolnăvire
Specialiştii sunt extrem de clari când vine vorba de hainele second hand. “Cei care poartă haine folosite anterior se expun unor riscuri de îmbolnăvire a pielii. Cel mai des întâlnite sunt micozele, eczemele şi chiar hiperalergiile, care pot duce la complicaţii”, susţine doctor Aurel Mihalcea, specialist în boli dermato-venerice. Cu toate astea, oamenii nu se feresc de loc să cumpere chiar şi lenjerie intimă second hand. “Le luăm acasă şi le spălăm bine şi nu au nimic. Eu îmi cumpăr de aici de ani buni şi nu mi s-a întâmplat niciodată să mă îmbolnăvesc”, ne-a spus Clara Tomescu, o cumpărătoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite