Pubelele cu gunoiul neridicat, bombe ecologice pentru severineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bâscă trebuie să suporte gunoiul cu toate că nu este datornic
Vasile Bâscă trebuie să suporte gunoiul cu toate că nu este datornic

33 de asociaţii de proprietari au rămas fără contract de ridicare a gunoiului. Firma de salubrizare a decis anularea acestuia din cauza datoriilor

Situaţia gestionării resturilor menajere în Drobeta Turnu Severin scapă de sub control. La asociaţiile de proprietari cu datorii de peste un an de zile nu s-a mai ridicat gunoiul de trei săptămâni.

Aşa arată ţarcurile unde gunoiul nu s-a ridicat de trei săptămâni

Pubelele sunt pline, iar ţarcurile unde se aruncă resturile menajere au devenit bombe ecologice care atrag zilnic zeci de pisici şi maidanezi.

Vasile Bâscă este unul din proprietarii de la Asociaţia 29 din cartierul Cet Nord, este pensionar şi se străduieşte să fie la zi cu datoriile.

El este uluit de faptul că trebuie să suporte mirosul de gunoi cu toate că a plătit acest seriviciu

„Sunt la zi cu plata la gunoi şi suport mirosul. Au venit cei de la firma de salubrizare şi au luat doar jumătate din el, resturile care au ajuns în stradă, şi au spus că jumătatea cealaltă o vor ridica doar când vor primi şi restul de bani pentru că s-a plătit doar jumătate, iar acum este plin de pisici pe aici”, a spus Vasile Bâscă

Gunoiul se strânge repede la această aociaţie pentru că vin şi alţi oameni să arunce aici.

Locatarii trebuie să urce pe gunoi ca să nu arunce resturile menajere în stradă

Aruncă din maşină gunoiul, alte cinci scări  care nu mai fac parte din această asociaţie aruncă tot aici, mai vin şi  de la piaţa de legume şi fructe.

Eu stau în magazin cu patru aparate în priză pentru muşte şi ţânţari, ne-am umplut de ţânţari”, a declarat Ecaterina Răducu, administratorul societăţii  comerciale aflate lângă ţarcul cu gunoi.

Situaţia în care se află asociaţia de proprietari numărul 29 este explicată de noul administrator.

„Am preluat asociaţia cu datorii de un miliard de lei vechi, am reuşit să achit o parte din restanţe, iar la firma de salubrizare mai am de dat 8000 de lei.

Cred că situaţia se va rezolva în cel mult două săptămâni, voi fi nevoită să achit mai puţin la ceilalţi furnizori ca să rezolv problema cu gunoiul”, a declarat Margareta Ianoşi, administratorul asociaţiei.

Alte 33 de asociaţii de proprietari din muncipiu au rămas cu gunoiul neridicat, o parte din ele au avut probleme cu foşti administratori care nu au plătit la timp serviciile.

Reprezentanţii firmei de salubrizare sunt de neclintit, iar datorniciilor l-au anulat contractul de colectare a resturilor menajere.

„Pentru 33 de asociaţii cu datorii au reziliat contractul de ridicare a gunoiului pentru că nu au venit nici măcar să face o reeşalonare. Am reluat colectarea resturilor, este vorba de patru asociaţii, la cei care au mai adus din restanţe”, a declarat Mirel Damian, directorul societăţii de salubrizare.

Gunoierii mai au de recuperat de la datornici 400.000 de lei, restanţele înregistrate de asociaţiile de proprietari nu au primit penalităţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite