Turnu Severin: Bazinul olimpic de înot se va redeschide în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Sportiv Municipal a obținut de la Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport o finanțare care va facilita redarea în circuitul sportiv a bazei de antrenament din Severin.

A trecut aproape un an de când bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin a fost închis din cauza unei avarii la acoperiș. O parte a acoperișului s-a desprins atunci și a picat chiar în cuvă. În momentul prăbușirii acoperișului erau câteva persoane la un curs de inițiere, care abia apucaseră să iasă. Nimeni nu a fost accidentat, dar s-a hotărât închiderea imediată a bazinului.
Pentru că nu mai aveau unde să continuie antrenamentul, cei trei sportivi severineni care fac înot de performanță, împreună cu antrenorul lor, au fost cantonaţi permanent la Timişoara, iar chel¬tuielile cu pregătirea lor ajung la 10.000 de lei lunar.
Lucrările încep în curând
„Corpul de experţi care a analizat situaţia a constatat că acoperişul unităţii se află într-o stare avansată de degradare. Ţevile de susţinere erau ru¬ginite şi exista riscul prăbuşirii întregului tavan. De aceea s-a luat decizia închiderii bazinului de înot, iar secţia de spe¬cia¬litate a clubului a fost trans¬ferată la Timişoara”, declară Ga¬briel Răveanu, director coordonator al Clu¬bului Sportiv Municipal.
Un proiect  de refacere a acoperișului exista și înainte de prăbușire, însă conducerea de atunci nu a reușit să obțină fondurile necesare de la minister, iar proiectul a expirat.
După nenumeroase încercări, noua conducere a obținut o finanțare de un million de lei pentru refacerea acoperișului bazinului de înot, însă suma trebuie folosită în acest proiect cel târziu până la finele anului, în caz contrar, banii vor trebui restituiți.
„Acum se lucrează la finalizarea proiectului. La sfârșitul acestei luni va fi gata și ne putem apuca de treabă. Investiţiile noastre  nu se vor opri aici, pentru că din 2011 trebuie să continuăm lucrările la instalaţia electrică şi cea de ventilaţie”, a adăugat Gabriel Răveanu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite