Turnu Severin: Bazinul Olimpic de înot la un pas de prăbușire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Bazinul Olimpic de înot la un pas de prăbușire
Turnu Severin: Bazinul Olimpic de înot la un pas de prăbușire

Neimplicarea Ministerului Tineretului și Sportului în reabilitarea Bazinului Olimpic de înot a făcut ca după 30 de ani de existență, unicul bazin de acest gen din sud-vestul țării să-și închidă porțile.

Dat în folosință în jurul anilor 1985, Bazinul Olimpic de Înot din municipiul Severin trece de un an de zile prin cea mai neagră perioadă a existenței lui. Mai precis, acest important obiectiv al sportului mehedințean și românesc, este închis, iar tavanul și acoperișul au început să se prăbușească. Mai mult, reprezentanții Inspectoratului în Construcții Mehedinți, avertizează conducerea unității că în această iarnă, în cazul unei ninsori mai abundente, întreaga clădire se poate prăbuși. În acest sens, directorul Bazinului Olimpic, Felix Manta, a cerut ajutorul autorităților locale pentru alocarea de fonduri necesare continuării lucrărilor de reabilitare a bazinului în vederea salvării lui de la prăbușire.

„Mai avem nevoie de cel puţin 4 miliarde lei vechi”


  În cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată ieri după amiază, Felix Manta a cerut sprijinul autrorităţilor locale pentru găsirea unei posibilităţi de a acorda un ajutor financiar în vederea salvării acestui important obiectiv sportiv. „De la înfiinţarea lui, la acest bazin nu s-a efectuat absolut nicio lucrare de reabilitare. Doar mici intervenţii de reparaţii, printre care înlocuirea cărămizii nevada cu termopane. De la începutul acestui an, bazinul a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului alocarea unei sume de 11 miliarde lei vechi, însă nu am primit decât patru miliarde. Tot MTS trebuie să emită şi autorizaţia de efectuare a lucrărilor însă aceasta întârzie să vină. Dacă nu vom începe lucrările până la finele acestui an, vom pierde şi banii ăştia. Mai mult, în această vară a început să pice şi tavanul şi acoperişul. Inspectorii în construcţii susţin că la prima zăpadă mai consistentă, edificiul se va prăbuşi. De aceea, rog reprezentanţii primăriei pentru a se implica în salvarea acestui bazin, singurul de acest gen din sud-vestul României”, a declarat Felix Manta. De cealaltă parte, primarul municipiului Sebverin, Constantin Gherghe, a dat asigurări conducerii bazinului că va purta discuţii cu reprezentanţii ministerului, astfel încât acesta să fie salvat.

Nu există activitate sportivă

Bazinul Olimpic de înot este închis la ora actuală oricărei activităţi sportive. Până anul acesta, aici se antrenau în jur de 200 de sportivi în fiecare lună. Fiind construit la standarde internaţionale şi având opt culoare, în acest bazin s-au desfăşurat destul de multe întreceri naţionale de înot.

„Aici a venit chiar şi lotul de înotători ai clubului Dinamo Bucureşti, însă de la închiderea lui la începutul acestui an, sportivii au pleat în cantonament în alte locaţii din ţară. Dacă nu se va găsi o soluţie pentru salvarea acestui bazin, Severinul va pierde foarte mult la capitolul sport de performanţă, însă se pune problema şi a personalului angajat. Aceştia îşi vor pierde locul de muncă. Într-un cuvânt, va pierde întregul oraş”, a declarat directorul adjunct, Gabriel Răveanu. La ora actuală, în bazin este apă, însă doar atât cât să nu afecteze partea tehnică, în special pompele.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite