Bani pentru săracii Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acordarea ajutoarelor sociale a stârnit cele mai aprinse discuţii
Acordarea ajutoarelor sociale a stârnit cele mai aprinse discuţii

 Consilierii locali au aprobat astăzi alocarea unor ajutoare sociale persoanelor care au venituri mici sau trăiesc la limita sărăciei

Acest proiect de hotărâre a încins spriritele în sala de şedinţe, iar după mai multe minute de discuţie proiectul a trecut. Astfel, familiile care au în întreţinere doi sau mai mulţi copii şi au venituri insuficiente, pensionari care au venituri de sub 700 de lei pot primi de la muncipalitate sume de bani curpinse între 500 şi 2500 de lei, în funcţie de situaţia stabilită de ancheta socială. 

O parte dintre consilieri a catalogat măsura ca fiind mită electorală. „Este clar mită electorală, nu este vorba de a ajuta populaţia sărăcită, este vorba de pregătirea campaniei electorale”, a  afirmat Felix Manta, consilier local.

Şase  consilieri au cerut o evidenţă clară a categoriile sociale, care vor  beneficia de acest sprijin finaciar, suma pe care o poate suporta bugetul local, dar şi modul în care vor fi atribuiţi banii.

„Trebuie să ştim şi noi, nu vrem să meargă aceşti bani către alte scopuri. Din punctul nostu de vedere cred că jumătate din populaţie ar beneficia de acest sprijin”,a spus Marius Screciu.

Cererile vor fi centralizate prin Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Turnu Severin. Sprijinul bănesc se va da pentru o perioadă determinată, iar prin acest proiect  copiii cu gradul unu de handicap vor fi ajutaţi.

„Suma prevăzută în buget este minim între 500 şi maxim 2500, sunt foarte multe cazuri de copii cu dizabilităţi grave care au nevoie de  tratament medicamentos, recuperare suplimentară.

La aceştia ne-am gândit în primul rând. La nivelul muncipiului sunt peste 1000 de persoane cu gradul unu de handicap”, a declarat  Dorina Apetrei, directorul Serviciului de Asistenţă Socială.

 În cadrul şedinţei s-a votat şi suma destinată sărbătoririi „Zilelor Severinului”, iar soliştii de  muzică populară Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican vor primi titlul de  cetăţeni de onoare ai oraşului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite