Autorităţile cer sprijinul oamenilor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vizat domeniu a fost cel al mediului de afaceri, care, împreună cu valorificarea turismului, ar putea relansa economia oraşului.

Prezentul şi viitorul Severinului sunt analizate într-un amplu studiu de dezvoltare, în valoare de peste 85.000 de euro. Concret, primăria oraşului, în parteneriat cu Primăria din Negotin (Serbia), a dezvoltat, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, un proiect care se întinde pe perioada a cinci ani. Primul pas al proiectului este un studiu care analizează situaţia actuală a Severinului şi care cuprinde o strategie de corectare a problemelor cu care se confruntă municipiul.

Proiectul „Un pas în dezvoltarea afacerilor“ are ca scop principal relansarea economiei în zonă, prin însănătoşirea mediului de afaceri. Autorităţile au discutat, în cadrul unei întâlniri desfăşurate în această săptămână, cu reprezentanţi ai mediului economic şi specialişti în dezvoltare, pentru a încerca să găsească soluţii la problemele oraşului. Dezvoltarea turismului, a infrastructurii, a educaţiei şi culturii sunt doar câteva din punctele avute în vedere de factorii de decizie din Severin. „Este un proiect important, de care o să ne ţinem, pentru că dacă e dus la îndeplinire, va diminua problemele cu carese confruntă Severinul”, ne-a spus Mircea Grosu, viceprimar.

Populaţia Severinului este în scădere

În afara proiectelor vizate, strategia dezvăluie câteva studii şi statistici extrem de interesante.  Astfel, aflăm că populaţia Severinului este în scădere, de la 109.450 de locuitori, în anul 2004, la 106.507, în 2009. Tinerii reprezintă doar 20% din locuitorii oraşului, fapt cauzat de migrarea masivă a populaţiei tinere spre alte oraşe din ţară sau străinătate. Alte informaţii interesante sunt legate de mediul de afaceri. Industria reprezintă 43,6% din cifra de afaceri a oraşului, în timp ce serviciile au o pondere de doar 20%. Dintre domeniile cu potenţial ridicat, dar neexploatate, turismul este pe primul plan. Experţii consideră că valorificarea acestuia ar conduce la o creştere substanţială a economiei zonei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite