Atenție, în Severin se fură orice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorii celor mai recente cazuri de furt calificat sunt cercetați în libertate

 Ornamentele metalice de pe morminte  au devenit ținta hoților. Confecționate din  bronz sau fier, acestea sunt smulse pur și simplu de pe cavou, iar apoi făptașii  încearcă să le valorifice la fier vechi.

“Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe O. Francisc, de  36 ani, din Drobeta Turnu Severin, care la începutul lunii august a.c, a sustras componente metalice şi ornamente dintr-un cimitir de pe raza municipiului, faptă rămasă iniţială cu autori necunoscuţi”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinți.

Prejudiciul în valoare de 500 lei, a fost recuperat şi restituit. Bărbatul  este cercetat în stare de libertate pentru infracțiunea de furt  calificat.  

Este cel de-al doilea caz de acest gen care are lor în cimitirul” Sfântul Gheorghe”, de la începutul anului . În Drobeta  Turnu Severin, orice  clipă de neatenție costă.

De acest lucru și-a dat sema și un severinean, el și-a lăsat portofelul cu bani și acte în mașină. Tentația s-a  dovedit foarte puternică pentru doi tineri, de 18 ani, care nu au rezistat și l-au luat.

Suma de 500 lei şi actele de identitate au fost recuperate de polițiști și restituite victimei.  Cei doi tineri sunt cercetați, acum, în stare de libertate. În prima jumătate a anului au fost identificate 37 de persoane suspecte de  comiterea a 97 de infracţiuni de furt de şi din auto. 

Nouă dintre acestea au fost reţinute pe baza unor ordonanţe de reţinere, iar faţă de trei dintre ei s-a luat măsura emiterii de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile fiecare.

Polițiștii recomandă cetățenilor să fie mai atenți cu bunurile pe care le lasă în mașină  și să-și asigure autoturismul ca la întoarcere să nu aibă parte de vreo surpriză neplăcută.

 Mai multe amănunte puteți citi, luni, în Adevărul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite