Atenţie, explodează! În Comuna Brezniţa de Ocol-Mehedinţi va fi detonată muniţia neexplodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Muniţia va fi detonată în poligonul de la Jidoştiţa
Muniţia va fi detonată în poligonul de la Jidoştiţa

Acţiunea  este una  controlată de pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri „Drobeta” care au luat toate măsurile de siguranţă pentru a evita producerea unor evenimente nedorite

 Se aruncă în aer muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate din judeţul Mehedinţi şi a unor elemente de arme şi muniţii din cadrul S.A.E.S.P. al I.P.J. Mehedinţi.

Acţiunea de detonare are loc mâine în intervalul orar 11.45 – 14.00, în poligonul Jidoştiţa de pe raza comunei Brezniţa Ocol.

„250 de kilogreme de munţie, proiectile de artilere şi grenade defensive, vor fi detonate. În acest sens  a fost notificată primaria Brezniţa Ocol.

Echipa a fost, astăzi, în zona şi a luat legatura cu populaţia care obişnuieşte să ducă în apropiere vitele la păşunat.

Oamenii au fost informaţi pentru  a evita producerea unor situaţii nedorite” ,a declarat Gabriel Ivănuş, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.

 Locuitorii comunei au primit şi pliante cu sfaturi prevenitive pentru a acţiona corect atunci când găsesc  muniţie neexplodată. Ultima grenadă a fost descoperită, în luna august, la Cetatea Severinului de o echipă de arheologi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite