Atenţie, şoferi! Ceaţă densă pe drumurile din judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic pe timp de ceaţă
Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic pe timp de ceaţă

Poliţiştii avertizează că în astfel de condiţii meteorologice prudenţa şi atenţia trebuie să fie maxime

Centrul Infotrafic din cadrul IGPR informează că la această oră, pe multe artere rutiere importante traficul auto se desfăşoară dificil, din cauza ceţii dense. Fenomenul este semnalat în judeţe precum: Mehedinţi Gorj, Dolj şi Iaşi. Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

 Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai dupa o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzator.

Luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În conditii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depaşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite