Astăzi va fi ianugurat Raftul American la Biblioteca Judeţeană Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural American a donat, Severinului, peste 200 de cărţi. Printre lucrări, se numără colecţia de literatură clasică „Library of America”, albume de artă, cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză şi cărţi pentru copii.

Centrul Cultural American va inaugura, astăzi, la ora 11,00, un „American Shelf” la Biblioteca Judeţeană, filiala Pogany din Turnu Severin.

Este cel de-al doilea raft pe care instituţia o lansează, în ţară, după ce anul trecut un eveniment similar a avut loc la Galaţi.

Colecţia reprezintă o donaţie de lucrări de referinţă, ficţiune şi non-ficţiune din partea Centrului Cultural American din Bucureşti.

Printre lucrările care se regăsesc la Raftul American, se numără colecţia de literatură clasică „Library of America”, albume de artă, cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză şi cărţi pentru copii.

Vor fi, per total, peste 200 de cărţi interesante pentru toţi cititorii bibliotecii. „Noi colaborăm bine cu toate bibliotecile din ţară. La Galaţi, de exemplu, biblioteca avea deja o parte a secţiei.

Ei aveau literatură, iar noi am venit cu un adaos binevenit, respectiv cu cărţi pentru copii. Ne-a gândit să oferim şi severinenilor un ajutor”, ne-a spus Ioana Damian, reprezentantul Centrului Cultural American din Bucureşti. 


Utile profesorilor de engleză

În urma vizitei pe care a făcut-o, anul trecut, la biblioteca judeţeană din Severin, ataşatul cultural al Ambasadei SUA, Julie O`Reagan, a fost plăcut impresionată de ospitalitatea gazdelor, dar şi de faptul că au arătat deschidere faţă de acest domeniu.

Aşa s-a născut şi ultimei donaţii de cărţi. „De aproape un an, avem un proiect de colaborare cu Centrul Cultural American. Noi avem deja o secţie cu carte în limba străină, cu profil enciclopedic.

Majoritatea celor care apelează la noi pentru acest tip de cărţi sunt profesorii de engleză”, ne-a precizat Raluca Graf, directorul Bibliotecii Judeţene Mehedinţi.

Fondul de carte al secţiei de limbă străină se ridică la aproximativ 11.000 volume, al celei de patrimoniu este de 1344, iar fondul total de carte al bibliotecii judeţene este de 477.000 cărţi.

Cea mai veche carte datează din 1575.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite