Asfalt de 25 de milioane de euro în sudul Mehedințiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

65 de kilometri de drum județean vor fi asfaltați și reabilitați cu fonduri europene nerambursabile. Proiectul inițiat de CJ Mehedinți va fi gata în trei ani, iar în urma lucrărilor, 10 localități vor beneficia de asfalt.

Proiectul costă peste 25 de milioane de euro și este finanțat de Uniunea Europeană, prin fonduri nerambursabile. În jur de 10 localități vor beneficia de drumuri asfaltate, pe marginea cărora se vor construi și podețe sau căi de acces către locuințele oamenilor.

Proiectul vizează drumul județean DJ 606, pe ruta Gogoșu, Jiana, Hotărani, Vânju Mare, Pădina, Corlățel, Almăjel, Dobra, Bălăcița, Gvardenița. Lucrările de amenajare și asfaltare se vor opri chiar la limita cu județul Dolj.

Inițiat de către Consiliul Județean Mehedinți, proiectul vine să completeze modernizarea infrastructurii din sudul Mehedințiului, zonă în care a mai fost reabilitat, în urmă cu un an și drumul național DN 56A. Planurile au primit undă verde din partea ministerului Dezvoltării și Turismului, urmând ca, până la sfârșitul lunii august, să fie semnat contractul de finanțare și să se demareze licitația publică.

În trei ani, sudul Mehedințiului va avea asfalt
Comunele străbătute de DJ 606 sunt cunoscute pentru drumurile neasfaltate sau acoperite de pietriș. În unele locuri există asfalt, însă gropile fac aproape imposibilă trecerea vehiculelor. 

Timpul îndelungat scurs de la ultima asfaltare provoacă adevărate cratere în șosea. Aceste neajunsuri vor fi remediate în 36 de luni, potrivit termenului de finalizare a proiectului european.

„De opt ani nu s-au mai efectuat lucrări la drumul care trece prin Vânju Mare, așa că este un proiect de care chiar ar fi nevoie. Este un proiect benefic și venit într-un moment bun. Poate în sfârșit, drumul care tranzitează Vânju va fi unul de calitate, fără gropi și denivelări”, ne-a spus Vergică Țeghiu, primarul din Vânju Mare, una din localitățile cuprinse în proiect.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite