Aseară, în Mehedinţi, a bătut piatra: La Ţigănaşi, 5 km de drum, dar şi grădinile oamenilor sunt distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ore de ploaie abundentă şi grindină au fost, aseară, suficiente pentru ca drumul comunal din Ţigănaşi să fie afectat. Potrivit primarului Jenică Cicic, craterele măsoară doi metri.

Grindina şi precipitaţiile căzute, aseară, în satul Ţigănaşi- comuna Burila Mare, au distrus aproape 5 kilometri de drum comunal, dar şi grădinile localnicilor.Potrivit autorităţilor locale, pagubele se ridică la aproximativ 1 million de lei.

„Punctul culminant a fost în jurul orelor 18,30-19,00, piatra fiind destul de mare, circa 3 cm. Drumul este distrus, iar craterele au cam doi metri. Dacă nu se intervine cu piatră de râu, pe aici nu se mai poate circula.

Sunt distruse şi viţa de vie, roşiile, varza, porumbul. Aproape 80 la sută din intravilanul satului”, ne-a spus Jenică Cicic, primarul comunei Burila Mare. 

Edilul speră ca proiectul depus, în 2009, pe măsura 3.2.2., prin care Ţigănaşul va beneficia de aproape 3 kilometri de uliţe asfaltate, să primească mai repede finanţare, fiind deja declarat eligibil.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite