Arşi la buzunar, şoferii parchează regulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIR-URI, autocamioane,  maşini de transport marfă şi microbuze parcate neregulamentar, un peisaj rar pe raza municipiului

Numărul parcărilor neregulementare făcute de şoferii maşinilor de mare tonaj a scăzut considerabil anul acesta faţă de cel de anul trecut. Pentru a evita parcările cu plată, tiriștii preferau să își lase mastodonții pe marginea șoselei sau chiar în zone aglomerate din oraș. În ultima perioadă însă, amenzile usturătoare suportate din buzunarul propriu i-au determinat pe șoferi să se gândească de două ori înainte de a parca în locuri nepermise. Şoferii se plâng deseori că amenzile primite nu sunt decontate de către patronii firmelor.

“Am primit multe amenzi, mai ales pentru staţionare. De fiecare dată când îmi anunţam patronul, îmi spunea că nu e de competenţa lui să plătească pentru ceva ce nu a fost făcut din vina exclusivă a firmei, astfel încât le plăteam din bugetul meu. Mă feresc pe cât posibil aşa cum fac şi colegii mei” , declară Gică Florescu, şofer de camion.

Amenzile au disciplinat şoferii

Dacă înainte şoferii maşinilor de mare tonaj sfidau deseori legea, acum se feresc să o mai facă datorită sancţiunilor primite. Conform unei statistici, anul acesta, Poliţia Comunitară  a sancţionat 81 contravenienţi care au încălcat aceste prevederi, un număr considerabil mai mic decât cel de anul trecut, cuantumul amenzilor fiind de 15.700 lei. Încălcarea normelor prevăzute de HCL 11/2008 se sancţionează cu amendă de la 200 la 400 lei. Autoritaţile sunt optimiste în ceea ce priveşte scăderea numărului persoanelor sancţionate în acest sens.

“Conform HCL 11/2008 care reglementează normele locale pentru asigurarea curăţeniei şi salubritaţii pe domeniul public şi privat al municipiului este interzisă staţionarea vehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone, pe domeniul public sau privat al municipiului ori în alte locuri decat cele special amenajate, cu excepţia vehiculelor de transport mărfuri– pe perioada încărcării/descărcării mărfurilor, precum şi a mijloacelor de transport persoane pe perioada îmbarcării-debarcării călătorilor”, ne-a spus Luria Mărţuică, purtătorul de cuvânt al Politiei Comunitare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite