Aproximativ 600 de persoane au tranzitat Punctul de Trecerea a Frontierei Porţile de Fier II după tăierea panglicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai aglomerat sens a fost cel de intrare în ţară, 309 de persoane au intrat prin acest punct vamal

Punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II  a fost deschis traficului internaţional pentru prima dată după 35 de ani de la construirea sistemului hidroenergetic şi de navigaţie Porţile de Fier II.

Peste 500 de sârbi şi români din Serbia au participat la deschiderea punctului de trecere a frontierei Porţile de Fier II.  Prima zi de deschidere a fost o ocazie bună pentru numeroşi mehedinţeni, dar şi străini să tranziteze această vamă.

Astfel în prima zi de deschidere, conform datelor furnizate d epoliţia de frontieră,  Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II a fost tranzitat de 591 de persoane, cu 181 de autoturisme.

Cel mai aglomerat a fost sensul de intrare, 309 persoane au intrat în România. 289 de persoane au trecut în prima zi, în Serbia. Dintre cei care au trecut prin vama în prima zi 277 au fost români.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

„Până acum treceam pe la Porţile de Fier I, ocoleam mult,acum suntem mai aproape”, a spus Sandu Gheorghe, unul dintre cei care au trecut prin vama în prima zi.

Deschiderea punctului vamal este motiv de bucurie pentru locuitorii din comuna Gogoşu aflat lângă vamă.

„Planurile de dezvoltare vor depinde  de investitorii care vor veni şi îi aşteptăm cu multă nerăbdare, atât autohtoni, cât şi de afară”, a declarat  Gheorghe Haneş, primarul comunei Gogoşu


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite