Enoriaşii mehedinţeni sunt chemaţi să ridice mănăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopia Severinului și Strehaiei cere ajutorul credincioșilor pentru a finaliza lucrările la patru noi mănăstiri din județ. Jiana, Coșuștea-Crivelnic, Godeanu și Cârjei sunt lăcașele de cult care se vor ridica, în următorii ani, în Mehedinți.

În momentul de față, aici lucrează călugări și chiar preoți stareți, pentru că nu există fonduri pentru angajarea unor muncitori.

Enoriașii sunt rugați să meargă la mănăstirile respective și să doneze bani sau materiale de construcții, indiferent de sumă sau cantitate.

Cei care vor să ajute să ia legătura cu cei de la mănăstirile respective, pentru a vedea ce nevoie este în acel moment, ciment, piatră, nisip sau altceva.

Fiecare dă ce are, chiar și rugăciune. O mănăstire se ridică în ani de zile, așa că orice ajutor e binevenit”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Severinului și Strehaiei, preotul Ion Vlăducu.


Doar două mănăstiri fără șantiere
Din cele 12 mănăstiri din Mehedinți, zece se află în construcție sau în reparații.

Doar Sfânta Ana din Orșova și Vodița sunt amenajate „ca la carte”, restul având nevoie de diverse lucrări.

„Unele mănăstiri sunt noi, se construiesc de la zero, iar la altele se desfășoară diverse lucrări de restaurare a picturii, de construcție a chiliilor și așa mai departe.

În vremurile în care trăim, construcția e foarte grea, dar nimic nu e imposibil.

O mănăstire este foarte importantă pentru viața spirituală a unei comunități, este un ajutor de suflet pentru oricine”, mai spune părintele Vlăducu.


Donații consistente

Anul trecut, bisericile din Mehedinți au strâns din donațiile persoanelor fizice peste 400.000 de lei. În plus, Episcopia Severinului și Strehaiei a adunat 11.000 de lei pentru campanii sociale și circa 20.000 de lei, prin asociația Filantropia.

De asemenea, Catedrala Nașterii Maicii Domnului este printre construcțiile cele mai „sponsorizate” din județ.

Credincioșii au donat, anul trecut, peste 40.000 de lei, sumă la care se adaugă și donațiile generoase ale unor companii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite