Turnu Severin: Angajatorii din Clisura Dunării, controlați de inspectorii ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul teritorial de Muncă(ITM) Mehedinți a făcut publice rezultatele controalelor efectuate în data de 11 februarie, privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și a deficiențelor din domeniul sănătății și securității în muncă.

Șase echipe mixte, formate din inspectori de muncă din Caraș-Severin și Mehedinți au controlat zece angajatori din Orșova, Strehaia și din zona Clisurii Dunării.

Deși nu au descoperit angajați fără forme legale, inspectorii au dispus 16 măsuri cu termene de realizare și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale cu „avertisment”, pentru nerespectarea dispozițiilor privind protecția maternității la locul de muncă, nerespectarea repausului săptămânal și neîdeplinirea unor măsuri dispuse anterior.

În ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă, au fost depistate 8 deficiențe privind completarea fișelor individuale sau instructaj periodic incomplet, pentru care s-au aplicat avertismente și măsuri cu termene de realizare.

Acțiunea a avut loc la nivel național, în toate județele țării, din ordinul ministrului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ioan Botiș. În cadrul acesteia, șase inspectori din cadrul ITM Mehedinți au fost desemnați pentru controale în județul Dolj.






Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite