Angajările ridică rata şomajului în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, angajatorii au căutat persoane cu experienţă. Peste 40% din persoanele încadrate în muncă au peste 45 de ani.

Bilanţul realizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi, pe primele şase luni ale acestui an, arată că aproape jumătate din angajările făcute sunt pentru persoane a căror vârstă depăşeşte 45 de ani.

La polul opus sunt absolvenţii instituţiilor deînvăţământ, precum şi tinerii care au sub 25 de ani.

„Numărul total al persoanelor încadrate în muncă, în primul semestru al acestui an, este 2.511, majoritatea provenind din mediul urban: 1.615.

Din numărul total al angajărilor, 407 persoane au sub 25 de ani, 510 persoane au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, 528 de persoane au între 34 şi 45 de ani şi 1.066 de persoane au peste 45 de ani”, ne-a spus Laurian Nicolescu, directorul executiv al AJOFM Mehedinţi. 

Aproape 1.500 de persoane au fost angajate, în urma acordării serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante, din care 1047 sunt pe perioada nedeterminată.

image

Potrivit specialiştilor, tinerii- consideraţi deja categorii defavorizate- sunt cei care îşi găsesc cu greu, în această perioadă, un loc de muncă. Şi asta, din cauza lipsei de experienţă.

La cât a ajuns rata şomajului în Mehedinţi, dar şi despre câţi absolvenţi angajaţi în ultima perioadă este vorba, citeşte mâine în Adevărul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite