Turnu Severin: Andreea Ştefan, un jandarm de încredere în intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Andreea Ştefan, un jandarm de încredere în intervenţie
Turnu Severin: Andreea Ştefan, un jandarm de încredere în intervenţie

Şi-a dorit o carieră de succes în handbal, dar destinul se pare că i-a fost potrivnic. O fractură suferită la 25 de ani i-a scăpat elanul, dar a învins în alt domeniu. Deşi e fată, Andreea Ştefan  este unul dintre cei mai buni jandarmi ai Comandamentului din Mehedinţi. 

A crescut ca mai toţi copiii, numai că a fost atrasă de sporturile preferate ale băieţilor. Făcea ce făcea şi tot în preajma lor stătea. Îi plăcea să joace fotbal, atât în timpul liber, cât şi pe terenurile de sport din curtea şcolii. „Mamei i-ar fi plăcut să port şi eu fustiţe, să mă îmbrac ca o fetiţă,dar eu tot în pantaloni umblam. Am fost crescută printre băieţi. Avem obiceiurile lor, mă comportam exact ca ei”, ne spune Andreea Ştefan. Tot pe terenul de joc, în curtea şcolii în care învăţa, a fost şi remarcată de un antrenor de handbal. „M-am apucat de sport când am terminat clasa a IV-a. Eram în curtea şcolii, la Generală 11, ma jucam cu băieţii, cu mingea, când antrenorul m-a remarcat şi m-a întrebat dacă vreau să fac handbal. După ce mi-a explicat despre ce e vorba, în mare, am acceptat”, ne povesteşte tânăra.

„Prima mea dragoste a fost fotbalul”
Au urmat antrenamente îndelungi, cantonamente, muncă intensă şi multe sacrificii. A meritat, pentru că Andreea Ştefan (fostă Gogan) a ajuns, împreună cu echipa, cu HC Milostars Turnu Severin, în Divizia A. Din păcate, în acest an, a fost nevoită să renunţe la performanţă, din cauza unei fracturi la picior. Cu toate astea, tânăra nu s-a lăsat. „Mi-ar fi plăcut să ajung o mare handbalistă. Am avut câteva oferte pentru cluburi mari, inclusiv din afară, în Serbia, dar n-au fost de acord părinţii. Acum, a apărut problema cu piciorul şi nu mai pot face nimic. Dar, pot să spun că prima mea dragoste a fost fotbalul. Şi acum mai joc cu colegii mei, cu soţul meu sau cu tatăl meu, fotbal. Din păcate, nu mai fac performanţă. Mi-e necaz că am problema asta cu piciorul”, ne spune cu amărăciune în glas Andreea. 

„Când iau uniforma pe mine, parcă mă transform”
Când era mică, visa să ajungă poliţistă. Visul i s-a împlinit oarecum, pentru că acum lucrează în structură. În urmă cu vreo doi ani şi jumătate, a aflat de locurile vacante în Jandarmeria Mehedinţi. N-a stat deloc pe gânduri, s-a înscris la concurs şi a câştigat. Faptul că făcuse sport de performanţă a ajutat-o enorm, Andreea lucrând acum, cot la cot, cu băieţii, la intervenţie. „M-am îndragostit în primul rând de uniformă. Când iau uniforma pe mine, parcă mă transform”, ne mărturiseşte Andreea Ştefan.

Este singura fată instructor de arte marţiale
S-a integrat repede în colectiv, pentru e obişnuită să stea tot timpul printre băieţi. Împreună cu colegii de la Intervenţie Rapidă, Andreea face treabă bună. Se ajută şi se completează reciproc. Nu degeaba i se spune, uneori, „Andrei”. În plus, este un om de nădejde în echipă. Doar e singura fată care are certificatul de instructor în arte marţiale. „Când am venit aici, antrenorul unităţii şi-a dat seama că am calităţi şi m-a luat la antrenamente. M-a pregătit pentru concursul de la Bucureşti. Am fost singura fată dintre toţi- fiind vreo 90 de băieţi- iar ca antrenor l-am avut acolo pe Ciprian Sora”. Deşi modestă, Andreea se poate mândri acum, pentru că este singura fată din structură care deţine certificatul de instructor de kick boxing. 

Ce misiuni îţi par grele?
A.Ş.: "Mie îmi plac chiar toate misiunile. Grele îmi sunt misiunile plictisitoare, dar cele solicitante îmi sunt cele mai frumoase".

Ce idealuri ai?
A.Ş.: "Îmi doresc să ajung ofiţer. Vreau să fiu mult mai bună în meseria pe care o fac. Aştept, de asemenea, noi provocări".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite