Turnu Severin: Ana Maria Stroe, campioană naţională după un an de judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când practică acest sport, a câştigat trei medalii de aur şi două de bronz şi s-a calificat la campionatul naţional de judo pentru vârsta ei.

Ana Maria are zece ani, face judo de un an de zile, timp în care a avut rezultate demne de menţionat.

„Am venit la judo pentru că m-au adus părinţii, dar în scurt timp am ajuns să îmi placă foarte mult. Când eram mică, îmi doream să mă fac învăţătoare, dar de când am venit la judo, îmi doresc să devin antrenoară de judo“, ne spune fetiţa.

La numai o săptămână după ce a început antrenamentele, a participat la primul ei concurs, în urma căruia a obţinut un loc fruntaş.

Trei medalii de aur şi două de bronz

„Primul meu concurs l-am avut la Strehaia. Am avut puţine emoţii, dar a fost foarte bine. Am luat locul doi, dar trebuia să iau locul unu. Au greşit cei de acolo, dar m-am mulţumit şi cu locul doi“, adaugă eleva.

Datorită talentului său la judo, Ana Maria a participat la concursuri şi competiţii atât naţionale, cât şi internaţionale precum cea în Serbia, de unde s-a întors acasă cu medalii de aur şi de bronz.

„Am de la Vâlcea o medalie de aur, de la Baia Mare una de bronz şi de la Nis din Serbia, încă două de aur“, ne spune cu mândrie copila.

În fiecare zi, micuţa judoka îşi petrece o bună parte din timpul liber, preferând să se antreneze la judo decât să se joace. Aceasta consideră că dacă „se ţine“ de acest sport, într-o zi va deveni chiar ea o bună antrenoare şi crede că nimic nu îi va schimba orientarea în viaţă.

„La şcoală îmi place să învăţ. Materiile mele preferate sunt româna, engleza şi religia. În timpul liber citesc multe poezii, poveşti. Îmi plac foarte mult“, ne mai spune Ana Maria.

Are şanse să devină o mare campioană

Antrenorul este foarte mândru de performanţele fetiţei şi consideră că deţine abilităţile necesare pentru a deveni o mare campioană. Ţinând cont de faptul că Ana Maria se antrenează de puţin timp şi nu are experienţă în domeniu, este de admirat că s-a calificat la campionatul naţional de judo pentru vârsta ei, lucru pe care mulţi colegi nu l-au reuşit.

„Este o fetiţă frumoasă, cuminte, cu un suflet extraordinar de blând. Are felul ei de a fi, are o blândeţe ieşită din comun. Este muncitoare, perseverentă, încă nu are o experienţă prea mare, dar dacă va face sport va ajunge o mare campioană. S-a calificat la campionatul naţional pentru vârsta ei, U11 şi va participa la finala de la Techirghiol. E o performanţă, ţinând cont că se antrenează de puţin timp“, ne spune Lena Sterea, antrenorul fetiţei.

Întrebări şi răspunsuri

Ce le poţi spune tinerilor care au ocazia să practice un sport, dar nu o fac?
Eu le recomand să facă sport de mici, pentru că este foarte bine, sportul te dezvoltă şi te face mai sănătos şi mai frumos.

Ce calităţi crezi ca trebuie să aibă un bun sportiv?
Cred că pentru a face performanţă trebuie să asculte profesorul şi să se antreneze mult. Trebuie să fie ambiţios şi să aibă talent pentru asta.

Ce-i place?

„În timpul liber, îmi place să citesc. La oameni apreciez corectitudinea, onestitatea şi comportamentul civilizat faţă de cei din jur.“

Ce nu-i place?

„Nu suport persoanele mincinoase. Nu îmi place să stau în timpul liber, să nu fac nimic. Ador să fiu implicat într-o activitate.“


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite