Alina Dumitru, “învinsă” de o judoka de 5 ani din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dumitru s-a luptat ieri cu Diana, o judoka de numai 5 ani din Severin
Alina Dumitru s-a luptat ieri cu Diana, o judoka de numai 5 ani din Severin

Un braţ de flori şi emoţii până la lacrimi pentru marea campioană olimpică Alina Dumitru. Cea mai bună judoka a României a primit, joi seară, titlul de cetăţean de onoare al oraşului Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a avut loc în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă “Severin” 2009.

După unsprezece ani, Alina Dumitru a revenit, joi, pe plaiurile natale ale mamei sale, pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al Severinului. A fost o zi plină pentru ea, care la Severin a trăit şi primele emoţii de profesor în faţa unei grupe de studenţi. Apoi, în polivalenta severinenă Alina a luat şi bătaie. Ce n-a reuşit japoneza la Beijing, a reuşit Diana, alintat[ de colegi Lady Di,  o judoka de cinci ani, care a pus-o la pământ cât ai clipi pe Alina.   "Bătută", dar încântată de primirea făcută, Alina a fost generoasă când a venit vorba de autografe şi poze. O oră a durat sesiunea, spre încântarea sportivilor de la clubul local care vor să-i calce pe urme. Seara a lăsat-o însă fără cuvinte pe Alina. În cadrul galei premiilor de excelenţă în care au fost premiate cele mai mari personalităţi ale oraşului, sportiva a primit, aseară, titlul de cetăţean de onoare. Emoţiile au copleşit-o la maxim.

A primit titlul de cetăţean de onoare al Severinului

Originară din Mehedinţi, Alina Dumitru este campioanã olimpicã, de cinci ori medaliată cu aur la Europenele de seniori şi de două ori cu  bronz la Mondiale. Mai puţin cunoscut este faptul cã bucureşteanca Alina Dumitru s-a lansat, spre marea performanţã, la Severin, sub comanda lui Gicu Vasilan. “În 1998, la o acţiune de selecţie pentru lotul naţional de cadete, care se pregãtea pe atunci la Severin şi al cãrui antrenor eram, am chemat mai multe sportive medaliate de la CSM Bucureşti, pentru o posibilã cooptare la centrul olimpic. Dupã verificãrile de rigoare, am reţinut doar singura sportivã nemedaliatã de la clubul bucureştean: Alina Dumitru. Avea pe atunci 44 de kilograme, iar peste trei luni am participat la Cupa Mondialã de cadete,  competiţie pe care Alina a câştigat-o, deşi încã nu era campioanã naţionalã! Din acel moment, Alina Dumitru s-a lansat spre marea performanţã şi au urmat numeroase medalii”, a rememorat Gicu Vasilan. Cu doi ani înainte, antrenorul severinean adusese prima medalie de aur pentru judoul românesc, prin Ramona Enache, care s-a impus la Campionatul European de juniori, desfãşurat la Monaco. Primarul localităţii, Constantin Gherghe, a declarat că decizia acordării acestui titlu a fost luată de consilierii locali, avându-se în vedere rezultatele obţinute de Alina Dumitru la mari competiţii sportive desfăşurate în lume. “E o bucurie imensă că m-am întors la Severin, lângă domnul Vasilan. Merg mai departe şi sper să aduc mult mai multe medalii”, a spus capmioana olimpică. 



 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite