Alina Moți Drăghia, una din vocile de valoare ale Mehedințiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra solistă a ansamblului Danubius și-a croit drum către inima publicului  prin pasiunea de care dă dovadă atunci cânt interpretează. Are la activ premii importante și se pregătește pentru al doilea album din carieră.

Alina Moți Drăghia este una din vocile de valoare ale Mehedințiului. Tânăra interpretă a intrat repede în inimile iubitorilor de folclor, ajutată de talentul său, dar și de pasiunea cu care urcă pe scenă.

„Mi-a plăcut foarte mult să cânt, încă de când eram mică. Am fost descoperită în clasa a V-a, când profesoara mea de muzică m-a trimis să particip la un concurs între școli, pe care l-am câștigat. De atunci am început să particip la festivaluri, iar în anul 1996 am reușit chiar să câștig marele premiu al festivalului „Cântecele românilor de pretutindeni”. Cel mai important premiu din cariera mea este, totuși,  primul loc la olimpiada națională de muzică, obținut în 1997, pe vremea când încă eram la liceu”, povestește interpreta. 

Pentru Alina Moți Drăghia au urmat succese pe linie. Premiul I la festivalauri de mare tradiție precum „Maria Tănase” sau „Pe fir de baladă”, desfășurat la Drăgănești-Olt.

Din anul 2000 este angajată la Ansamblul Profesionist Danubius, în cadrul căruia activează și în prezent. În același timp,  predă canto popular la liceul de muzică Ioan Ștefan Paulian și are opt ani de experiență în acest domeniu.

„Îmi place foarte mult ceea ce fac, lucrul cu copiii. Îi pregătesc pentru competiții și chiar am reușit, cu elevii mei, să obținem numeroase premii la olimpiadele de muzică. Cel mai important dintre acestea este locul I la olimpiada națională de la Pitești, obținut chiar în acest an”, ne spune Alina Moți Drăghia.

Fascinată de interesul francezilor pentru folclor

În Mehedinți, Alina Moți Drăghia a cântat în absolut toate satele, atrăgând, de fiecare dată, iubitorii de folclor.

Turneele sale au mers, însă, dincolo de granițele țării, în state precum Franța, Polonia sau Italia.

„Peste tot am fost primiți așa cum trebuie, însă în Franța m-am simțit cel mai bine, ca dovadă că am mers acolo de trei ori. Francezii sunt mari iubitori de folclor, iar comunitățile de români de acolo au mărit numărul celor care ne ascultă cu plăcere”, povestește Alina.

image

În urmă cu șapte ani, interpreta a scos pe piață și primul album muzical, „Neicuță din Mehedinți”, material ce s-a dovedit a fi un real succes.

În momentul de față lucrează la al doilea album, pe care speră să îl finalizeze până la sfârșitul anului.

„Realizez că a trecut mult timp de la apariția primului album, însă sunt foarte pretențioasă din acest punct de vedere, vreau să îmi iasă totul bine. Sunt genul care lucrează foarte mult timp la un material și vreau, în primul rând, să îmi placă mie cum iese și abia apoi să îl ofer publicului”, mărturisește cântăreața.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite