Alexandru Bunghez, chitaristul premiat pentru măiestrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a studiat intens canto şi pian, adolescentul a trecut la marea sa dragoste, chitara, care i-a adus premii la cele mai importante concursuri naţionale 

Alexandru un împătimit atât al muzicii vocale cât şi al muzicii instrumentale, şi-a descoperit marea atracţie pentru chitară pe vremea când avea doar şapte ani.

 Înainte de a se dedica întru totul instrumentului său preferat, trebuie să menţionăm faptul că Alexandru a studiat timp de trei ani pianul la Şcoala Populară de Artă, după care până la vârsta de 12 ani a studiat canto.

Apoi a renunţat la pian şi canto, dar nu în totalitate,  şi a luat decizia să studieze chitara clasică.

„ Pasiunea pentru chitară mi-am descoperit-o de mic, mai exact când aveam vreo şapte ani. De fapt tatăl meu a fost cel care a observat, şi mi-a spus că ar fi bine să valorificăm acest talent” ne spune Alexandru.

Primul concurs la faza zonală de chitară la care a participat a avut loc în 2006, unde a obţinut premiul trei, iar în urmâtorul an a studiat mai mult şi a luat locul doi, după care a început să participe la numeroase concursuri de muzică uşoară de interpretare vocală, la care a câştigat numeroase premii.


Cu toate că instrumentul său preferat rămâne chitara, căreia îi alocă o foarte mare atenţie şi studiu, Alexandru nu a uitat nici de atracţia pentru muzica vocală.

Tocmai de aceea  anul trecut, în luna mai, el a participat la „Un talent înnăscut” competiţie care a avut loc la Râmnicu Vâlcea şi la care Alexandru s-a clasat pe primul loc, a urmat apoi competiţia de la Târgu Jiu, „Coloana Infinitului” unde a obţinut locul doi, iar participarea la „Minimegastar” de la Bucureşti i-a adus un binemeritat loc întâi.

Anul acesta a participat la Festivalul-concurs de Muzică Uşoară „Iulian Andreescu”, unde un număr de 15 tineri şi-au încercat emoţiile şi talentul pe scena concursului, iar Alexandru a lut premiul doi.

„ A fost destul de greu, având în vedere că participanţii la acest concurs au venit destul de bine pregătiţi, dar am reuşit să iau locul doi, de care pot spune că sunt destul de mulţumit” ne-a spus Alexandru.

Tânărul este de părere că dacă acest hobby te prinde fie se transformă în profesie, fie te ţine toată viaţa.

„ Sunt sigur cu nu sunt suficienţi zeci de ani de studiu pentru câte lucruri ai putea învăţa de la o chitară” ne marturiseşte acesta.

Îşi doreşte foarte mult să urmeze o carieră în muzică, tocmai de aceea se pregăşte asiduu în acest sens.

 Pe lângă orele de curs pe care le urmează, el alocă în fiecare zi în jur de două trei ore pe zi studiului pentru muzică, în special chitarei.

Pe viitor Alexandru intenţionează să urmeze Facultatea de Muzică din Bucureşti, şi asta pentru că-şi doreşte să devină un artist faimos.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Cum îţi petreci timpul liber?
Puţinul timp pe care-l am la dispoziţie îl aloc, bineînteles, studiului, dar imi place să navighez şi pe internet şi din când în când mai ies şi cu prietenii.


Cum te vezi peste 10 ani?
Peste 10 ani mă văd realizat atât pe plan profesional cât şi pe plan profesional. Îmi doresc să ajung un artist recunoscut, să apar la televizor, să fiu recunoscut pe stradă şi să dau autografe.


Ce-i place?
Îmi place să cant, fie la chitară fie vocal. La oameni apreciez sinceritatea, bunătatea şi talentul fiecăruia în parte.


Ce nu-i place?
Nu ştiu dacă aş putea spune că nu-mi place ceva. Detest  minciuna, neserozitatea şi lipsa de respect pe care o au oamenii, unii faţă de alţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite