Agricultorii mehedințeni provoacă incendii de vegetație uscată. Pompierii voluntari din județ au fost instruiți să intervină în astfel de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Drobeta s-au întâlnit cu reprezentanții serviciilor de voluntariat din Mehedinți, într-o activitate de instruire teoretică și practică.

Principala temă de discuție a fost intervenția în cazul incendiilor de vegetație, extrem de frecvente în această perioadă a anului. Pompierii voluntari au fost instruiți cu privire la prevenirea unor astfel de situații, dar și în ceea ce privește modul de intervenție.



Potrivit concluziilor voluntarilor, cauza incendiilor de vegetație este, de cele mai multe ori, utilizarea focului deschis de către agricultori, care își curăță în acest fel, terenurile.

În 2011, pompierii voluntari din localitățile mehedințene au stins 14 incendii de vegetație, toate cauzate de focul deschis lăsat nesupravegheat.

Potrivit legii, focul deschis pe timp de vânt este interzis, iar fermierii care nu au autorizație pentru astfel de acțiuni pot pierde și subvențiile europene pentru pământul deținut.



image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite