Turnu Severin: Agențiile de turism încep să vândă ofertele de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Agențiile de turism încep să vândă ofertele de sărbători
Turnu Severin: Agențiile de turism încep să vândă ofertele de sărbători

Zăpadă, cabane din lemn, vin fiert și mâncare tradițională. Cam asta își doresc severinenii pentru sărbătorile care bat la ușă.  

Severinenii au început să achiziționeze pachetele agențiilor de turism, pentru sejururile din perioada sărbătorilor de iarnă, mult mai devreme față de anii trecuți. Astfel, cu mai puțin de două luni până la debutul sezonului de Crăciun și Revelion, cei care nu doresc să rămână acasă în această perioadă, au început să frecventeze agențiile de turism pentru a-și rezerva locuri de cazare. „Nevastă-mea a insistat să nu stăm acasă de Revelion, așa că m-am conformat. Mergem împreună cu cei doi copii, în Maramureș. E o atmosferă rustică, potrivită cu perioada sărbătorilor și e o zonă liniștită. Am rezervat deja locurile, ca să fim siguri că nu ne răzgândim”, mărturisește Ionel Molnar, unul din severinenii care nu vor rămâne acasă în noaptea de Revelion.

Arieșeni, destinația preferată a severinenilor
Anul acesta, locația cea mai solicitată în cele mai multe agenții de turism, este localitatea Arieșeni, din județul Alba. Prețurile pentru un astfel de sejur diferă de la o agenție la alta, dar suma pe care trebuie să o plătescă cei ce vor să petreacă un Revelion rustic în Alba, variază între 1300 și 1600 de lei. Prețul include 5 sau 6 nopți de cazare, dimepensiune și cină festivă. Cele mai slabe cereri se înregistrează la destinațiile străine. „Anul acesta ne confruntăm cu un interes extrem de scăzut pentru locațiile din afara țării. Practic, până acum nu avem nicio cerere pentru turismul extern, deși avem oferte avantajoase, pentru Bulgaria, Austria sau Italia. Mai este însă timp”, ne spune Aurel Bongea, agent de turism.

Agențiile au și oferte europene
Un sejur de 7 nopți în Austria, pleacă de la 300 de euro de persoană și ajunge să depășească 400, în cazul pachetelor cu demipensiune. La vecinii bulgari, același pachet, dar la hotel de 4 stele cu demipensiune și cină de Revelion inclusă, costă 370 de euro de persoană.

Citește în Adevărul de Seară Severin, despre fenomenul „early bookings”

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite