Turnu Severin: Adina Chelu , o bursieră pasionată de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crede că obţinerea recunoaşterii meritelor ei de către Fundaţia Dinu Patriciu a ajutat-o să-şi îmbunătăţească rezultatele şcolare şi să-i bucure pe copiii cu handicap grav.

Pentru Adina , faptul că a intrat la Liceul Ţiţeica a fost un vis implinit. I-a plăcut  matematica de la o vârstă destul de fragedă şi a ştiut că acesta este domeniul pe care vrea să-l urmeze.  “Acest liceu mi-a oferit posilbilitatea să îmi conturez un drum şi să ştiu exact ce am de făcut.  M-am bazat întotdeauna pe sprijinul şi înţelegerea cadrelor didactice, acestea susţinând orice fel de activităţi şcolare şi proiecte desfăşurate în afara orelor de curs.” spune Adina.


Pe lângă matematică, studiind informatica a ajuns să  îşi creeze o pasiune din a lucra pe calculator şi de a se implica în cât mai multe proiecte  în orice domeniu. A realizat asta în urma unui proiect  european care a avut loc în perioada 3-10 mai 2009 în Croaţia. Atunci a înţeles cât de importantă este socializarea şi contactul cu oamenii de la care ai ce învăţa. Tot în anul 2009 a aflat despre Fundaţia Dinu Patriciu care oferea burse de studiu unui număr de  5000 de elevi de liceu cu o medie generală mai mare de 9 şi a aplicat pentru această bursă şi a fost selecţionată.  “Beneficiez de această bursă de doi ani şi mi-a fost de mare ajutor în îmbunătăţirea activităţii şcolare, dar şi în procurarea unui calculator mai performant. “ spune eleva bursieră.


“Din suflet pentru suflet”
Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului a aplicat pentru un proiect, “Din suflet pentru suflet”,  finanţat de fundaţie cu suma de 1.000 de lei  prin care a venit în sprijinul copiilor cu handicap grav aflaţi în Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi din oraşul Drobeta Turnu Severin. Prin acestă iniţiativă, împreună cu alţi doi colegi, şi-au propus şi au reusit rezolvarea unor dificultăţi de natură materială pe care Centrul le întâmpina,  prin achiziţionarea de lenjerie şi articole de îmbrăcăminte, fructe, jucării, dulciuri necesare vieţii de zi cu zi a acestor copii,. De asemenea au adus un zâmbet pe buzele acestora cu ocazia Zilei Copilului, moment care trece nemarcat în vieţile lor.


Acest proiect a fost doar începutul unui lung şir de activităţi în acest domeniu. Satisfacţia morală pe care am avut-o în urma implementării proiectului, dar şi văzând zâmbetele acelor copii, timizi şi emoţionaţi peste măsură este imposibil de descris. Cu siguranţă vor mai urma şi alte implicări de acest fel.” spune eleva.


Vara aceasta este una decisivă pentru Adina. Urmează să-şi susţină examenul de admitere la Universitatea "Politehnică" din Timisoara. A ales această facultate din dorinţa de a lucra cu calculatorul, dar şi pentru a fi mereu în pas cu evolutia tehnologiei.

Ce ai simţit când ai văzut copiii cu dizabilităţi de la centru?
Astfel de experienţe schimbă pe oricine. Nu poţi rămâne indiferent. Măcar pentru puţin timp te fac mai bun. Te fac să te simţi norocos că eşti un om normal, că ai o familie. Văzându-le reacţia, primul lucru care mi-a venit în minte a fost că trebuie să mai fac proiecte de acest gen.


Cum te vezi peste 10 ani?
Sper să am un job care să-mi placă şi suficient timp liber pentru a lua parte la tot ce inseamnă proiecte. Cât despre partea sentimental, las lucrurile să vină de la sine.


Ce-i place? Întotdeauna m-am considerat o persoană sinceră, preferând refuzul sincer, nu aprobarea ipocrită. Îmi place să fiu eu  iar spontaneitatea se regăseşte în tot ceea ce fac.

Ce nu-i place? Urăsc persoanele ipocrite, lipsite de bunul simţ, capabile doar să judece după aparenţe, acei oameni al căror motto e:  “Am principii de fier; dacă nu sunt  pe plac mai am şi altele;”  

<!--[if gte mso 10]>

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite