Adelina Pătrașcu se împarte între roboți și voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o persoană energică și optimistă, o elevă silitoare, care dorește să își facă o carieră frumoasă, în viitor.

Elevă a Colegiului Tehnic Decebal din Turnu Severin, în clasa a douăsprezecea, Adelina locuiește în Erghevița, comuna Șimian, împreună cu familia. ,,Grupul meu de prieteni este format din persoane simple, de încredere, deschise” adaugă aceasta. ,,Învăț pentru a-mi depăși condiția, dar mai ales ca părinții să aibă  și ei satisfacție din partea mea.”

De mică a făcut sport. Și alte activități sportive, în afară de fotbal, îi plac. ,,Am participat la concursuri de cros când eram în generală. Am obținut locuri fruntașe “ își amintește liceeana. Fotbalul este, în concepția ei, cel mai bun sport.

Pentru a ajunge la școală se trezește zilnic disdedimineață și face naveta cu trenul. ,, Îmi doresc să ajung cineva și consider că dacă îți dorești cu adevărat orice sacrifiu merită din plin.

Are un frate cu doi ani mai mic decât ea, cu care se înțelege foarte bine. ,,Dacă aș fi avut o soră nu cred că aș fi avut o relație la fel de bună cum este cea dintre mine și fratele meu”, ne spune aceasta. Cât despre mama sa, Adelina menționează că, pentru ea, este mai mult decât atât, fiindu-i cea mai bună prietenă.,, Cu mama vorbesc despre orice. Mă ascultă, îmi dă încredere în mine, mă ajută ori de câte ori îi cer o părere.”

 Ani de liceu
Faptul că  specializarea profilului din liceu este aceea de tehnică mecatronică, este numai o întâmplare. ,, Nu regret că am ajuns aici. Îmi place mult acum, deși în 2008, când am fost admisă  în clasa a noua nu aveam nici cea mai mică idee despre ce înseamnă tehnician mecatronist”, adaugă ea.

Pasiunea pentru fotbal a continuat  și în anii de liceu, anul trecut Adelina participând la finala națională de fotbal feminin, desfășurată la Ramnicu Valcea. Profesorul ei de sport, Razvan Galbenu, a susținut-o mereu. În clasa a zecea, a aflat de la Ecaterina Pupază, profesoara ei de matematică,  despre clubul Impact. Inițial curiozitatea a fost cea care a determinat- o să devină membră, apoi, și-a dat seama ca îi va fi de folos să participe,  și pe viitor,  la proiectele clubului de voluntariat. ,, Am învățat lucruri utile și am colaborat la mai multe poiecte de ecologizare și de formare a tinerilor, știindu-se faptul că  adolescența este o perioadă critică, cu multe probleme.

Acțiunile de voluntariat în care s-a implicat au transformat-o din fata timidă, care se pierdea în  fața unu auditoriu , în fata sigură pe ea, care dorește să comunice cu ceilalți, să le împărtășească tuturor din experiența acumulată. ,, În 2010, în preajma sărbătorilor de iarnă, a participat alături de ceilalți membri ai grupului de voluntariat Impact, din cadrul Colegiului Tehnic Decebal,  la proiecte destinate copiilor  din centrele de plasament. ”,, Activitatea de voluntariat  îmi place mult, dar, pentru că în vară voi da bacul, nu mai am timp să mă implic în continuare”,  spune Adelina.

După terminarea liceului și-aș dori să urmeze cursurile Facultății de Politehnică din Timișoara.
În 2010 a participat la concursuri de rapiditate pe calculator, constând în probe de cultură generală, unde a obținut locul doi. Olimpiada națională de mecanică și electrotehnică, desfășurată în acest an, la Vaslui, la mijlocul lunii aprilie, a fost o provocare pentru ea.,, Am participat pentru prima oară și am avut emoții, dar cred că a fost, mai degrabă, un mod de a-mi testa cunoștințele, nota obținută fiind undeva la jumătatea clasamentului.

Întrebări și răspunsuri
Care este filozofia ta de viață?
,,Consider că viața este ca un tren. Stațiile sunt de fapt oportuniățile pe care ți le oferă viața. Pentru a avea acces la ele, trebuie să urci. Dacă nu urci, șansa se pierde și este posibil  ca următoarea să întârzie, sau să nu mai apară niciodată. “

Care sunt modelele tale?
,,În liceu am descoperit cele mai bune modele. Este vorba de profesorii de la clasă, care mi-au fost aproape. O să spun cateva dintre modele: Mariana Dragu, Roxana Țuculanu, și nu în ultimul rând, doamnele diriginte, Ecaterina Pupăză și Cristina Căvescu.”
 


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite