Medic ginecolog acuzat de malpraxis: „Fătul în luna a noua mi-a murit sufocat, în pântece, pentru că nu mi-a făcut cezariană la timp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ileana Nistor de la Colegiul Medicilor spune ca va fi demarată o anchetă
Medicul Ileana Nistor de la Colegiul Medicilor spune ca va fi demarată o anchetă

Familia unei tinere care trebuia să nască în aceste zile acuză medicul ginecolog că nu a intervenit la timp pentru a-i salva copilul.

Acuzaţii grave la adresa medicului ginecolog Olga Sălăjan de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Familia unei tinere de 30 de ani îl acuză pe doctor că nu a intervenit la timp pentru a-i face cezariană şi ca urmare fetiţa care trebuia să se nască sănătoasă a murit, sufocată, în pântecele mamei.

“Nu a venit şi nici măcar nu s-a uitat la mine. Aveam dureri groaznice. Nici măcar a doua zi dimineaţa nu a venit, decât în momentul când a fost anunţată că bătăile inimii încetaseră. Mi-a spus că aşa îmi trebuie şi că o să scoată şi uterul, tot din mine”, ne-a spus Maria Buzilă, femeia îndurerată.

Maria Buzilă (dreapta) este dezamăgită de modul în care a fost primită în spital

Maria Buzila

Aflată în luna a noua de sarcină, Maria se internase pe 2 decembrie, seara, la maternitate, cu dureri. Urma să nască în aceste zile, însă din păcate pruncul i-a murit în pântece.

Medicul se apără

Şocat de cele întâmplate, soţul femeii o acuză şi el pe Olga Sălăjan.

soțul femeii care acuză

“Nici măcar nu a văzut-o doctoriţa. Ea acuza dureri mari, iar doctoriţa nu a băgat-o în seamă. Abia a doua zi dimineaţa, când asistenta a consultat-o, şi-a dat seama că bătăile inimii copilului încetaseră şi de-abia atunci au anunţat medicul”, ne-a spus soţul femeii, Gheorghe Buzilă.

Medicul acuzat se apără, susţinând că pacienta nu a avut travaliu şi, din acest motiv, nu a considerat necesar să intervină.

Familia Buzilă a depus deja plângeri la Colegiul Medicilor Mehedinţi, la Parchet, dar şi la Poliţie, în speranţa că i se va face dreptate. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Mehedinţi susţin că au primit respectiva plângere şi că vor cerceta acest caz. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite