Acuzaţii grave la adresa unor poliţişti din Motru. Un mehedinţean îi acuză că l-ar fi bătut măr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul nu a depus încă plângere împotriva poliţiştilor
Bărbatul nu a depus încă plângere împotriva poliţiştilor

Familia unui bărbat de 39 de ani din Mehedinţi acuză poliţiştii din Motru că i-ar fi dat acestuia o bătaie soră cu moartea, pentru a-l obliga să recunoască furturi pe care nu le-ar fi comis. 

Familia lui Petre Grecu susţine că nu se împotriveşte anchetei, dar nu înţelege de ce bărbatul a fost bătut măr. „M-au prins în piaţa nouă, luând nişte varză şi atunci au tăbărât pe mine (...) M-au legat cu mâinile la spate, unul stătea cu piciorul pe cătuşe şi celălalt îmi dădea numai în ficat. Au consumat şi bere la cutie şi-au bătut la mine toată noaptea, să recunosc că am spart eu maşini şi am furat casetofoane”, ne-a spus Petre Grecu din satul mehedinţean Corcova.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Motru, apoi a fost transferat la Severin. Prezintă hematoame şi echimoze pe corp şi va rămâne în continuare sub observaţie.

Cazul va fi anchetat de conducerea IPJ Gorj. Oamenii legii susţin că l-au prins, în flagrant, pe bărbat în piaţa din Motru, în timp ce fura un sac cu varză. „În noaptea de 6 spre 7 noiembrie, suspectul a fost prins în flagrant de poliţiştii din Motru cu un sac de varză, pe care o sustrăsese din Piaţa Centrală. A fost identificată şi partea vătămată, împreună cu alte persoane care au sesizat că au mai fost  comise furturi anterior. Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Motru, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat şi s-a dispus cercetarea cu suspectul  în stare de libertate. Luni seara a sunat fratele suspectului la 112 şi a spus că a fost agresat de poliţişti şi că e la spital. Bărbatul de 39 de ani nu a formulat nicio plângere.

Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului de Poliţie Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modul de intervenţie al  poliţiştilor atunci când l-au prins în flagrant şi când l-au condus la sediul Poliţiei"
, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Bărbatul rămâne în spital sub observaţie medicală

Mai multe informaţii despre acest caz puteţi citi, miercuri, în Adevărul!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite