UPDATE Acuzat de luare de mită, un polițist din Mehedinți a fugit de sub escorta ofiţerilor DGA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză generică. Poliţist arestat preventiv pentru luare de mită
Poză generică. Poliţist arestat preventiv pentru luare de mită

Un agent al Secției de Poliție Strehaia riscă închisoarea şi îşi va pierde aproape sigur serviciul pentru 200 de lei. El a fost prins, sâmbătă seară, în flagrant, de către ofiţerii DGA luând mită.

UPDATE  ORA 12,00   Agentul de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de duminică, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru luare de mită.

 

UPDATE ORA 10,00  Ofiţerii DGA au aflat că omul legii obişnuia să ceară foloase necuvenite celor care încalcă legea. Aşa că, aseară, i-au organizat un flagrant şi l-au prins în fapt.

„În urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor, adresate conducerii I.P.J. Mehedinţi și Biroului Judeţean Anticorupţie Mehedinți, a fost organizat de către ofiţerii D.G.A. Mehedinți un flagrant privind pe agentul principal de poliţie I. S., din cadrul Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Strehaia, cu privire la faptul că acesta este predispus a pretinde şi primi sume de bani de la conducătorii auto, cu ocazia executării activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinţi. 

Agentul de poliţie a fost preluat, aseară, pentru cercetări, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi și Biroul Judeţean Anticorupţie Mehedinți.

Agentul de poliţie a fost prezentat, sâmbătă seară, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi

Evenimentul a avut loc, sâmbătă seară, pe DN 6, pe raza comunei Tâmna. Oprit pentru că depășise pe linie continuă, un șofer a încercat să scape basma curată oferindu-i polițistului 200 lei. Când agentul   a pus mâna pe bani au apărut şi ofiţerii DGA.

Văzându-se încolțit, poliţiştul s-a speriat și a fugit de la locul cu pricina cu maşina de serviciu. În timpul urmăririi, a lovit- cu autoturismul poliţiei- maşina unuia dintre ofițerii DGA şi a reuşit să dispară. Dar nu pentru mult timp, pentru că în final a fost prins.

„E o infracțíune de luare de mită. Un cetățean a trecut peste linia continuă și agentul respectiv i-a solicitat o mită de două milioane, A luat-o, pentru că altfel nu-l prindeam noi.

(...) A fost o acțiune interesantă a colegilor noștri. După ce l-am blocat, a reușit să scape. A alergat cu mașina vreo 200 de metri, l-am blocat din nou, a fugit într-o pădure din localitatea Tâmna, după care l-am prins și l-am imobilizat. Am găsit ulterior banii, aruncați de către agentul de poliție pe drum”, ne-a spus inspectorul Remus Lucian Luca, șeful DGA Mehedinți. 

Agentul de poliţie a fost prezentat sâmbătă seară Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. El şi-a angajat şi un avocat, care- deocamdată- nu a făcut prea multe declaraţii.
.
Duminică, el va fi dus în faţa judecătorilor care vor decide dacă rămâne în arest sau va fi cercetat în libertate.

Rămâi pe turnu-severin.adevarul.ro pentru a afla despre ce agent este vorba și cum decurg cercetările!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite