Acțiune europeană pe străzile Mehedințiului/ Polițiștii participă la o acțiune fără precedent, desfășurată simultan în 25 de state europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii controlează șoferii care circulă pe drumurile din județ
Polițiștii controlează șoferii care circulă pe drumurile din județ

Oamenii legii caută șoferi care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor, încercând să prevină una din principalele cauze ale accidentelor.

Acțiunea a demarat în această săptămână și se va întinde pe o perioadă de o săptămână, vizând depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului, drogurilor su medicametelor care provoacă stări de somnolență sau euforie.

Întreaga operațiune este coordonată de TISPOL(European Traffic Police Network).  La nivelul Mehedințiului, un efectiv de peste 30 de polițiști vor efectua testări în trafic, pentru a depista astfel de abateri grave. În plus, șoferii vor primii informații despre tragediile ce pot fi provocate de cei care se urcă la volan sub influența băuturii sau drogurilor.

„Activităţile din această săptămână vin în copletarea acţiunilor organizate în mod uzual de fiecare stat în parte şi au rolul de a creşte gradul de conştientizare a pericolelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, atât medicamente care provoacă efecte secundare similare administrării de droguri, cât şi droguri propriu-zise”, ne-a spus șeful poliției rutiere Mehedinți, Gabriel Lică.

Accidente grave provocate de alcool

Conform datelor TISPOL, la nivel european, conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere, alături de viteza excesivă.

În Mehedinți, numai anul acesta, patru persoane au fost grav rănite, iar alte 11 s-au ales cu accidentări mai ușoare, în urma unor accidente având drept cauză conducerea sub influența alcoolului.

În plus, polițiștii mehedințeni au surpsins și doi șoferi care consumaseră etnobotanice. În 2011, polițiștii au constat 122 de încălcări ale legislației referitoare la alcool, aplicând amenzi în valoare totală de peste 73.000 de lei.

Medicamentele, o problemă la fel de mare

Medicamentele care provoacă efecte secundare similare administrării de droguri constitue o problemă la fel de mare ca cea a drogurilor sau alcoolului.

Oficialii TISPOL se adresează și șoferilor de bună credință și le recomandă să citească prospectul sau să consulte un medic pentru a afla dacă medicamentul pe care îl iau provoacă stări de somnolenţă sau alte efecte dăunătoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite