Absenţele i-au lăsat fără bani pe elevii săraci din judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alocaţia de sprijin a fost suspendată pentru 20 de absenţe
Alocaţia de sprijin a fost suspendată pentru 20 de absenţe

Alocaţiile erau acordate pentru încurajarea frecventării cursurilor şi sprijinirea părinţilor care nu-şi pot trimite copiii la şcoală din cauza sărăciei

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Mehedinţi a primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) o situaţie cu absenţele nemotivate ale copiilor de vârstă şcolară care fac parte din familiile beneficiare de alocaţie de sprijin.

163 de au fost afectate absenţele nemotivate ale copiilor şi nu vor mai beneficia de această alocaţie în primul semestru din anul şcolar 2011-2012.

„108 alocaţii de sprijin au fost suspendate pentru că elevi au depăşit 20 de absenţe, 50 de beneficiari au acest venit afectat în cunatum de 20% pentru 10 absenţe, iar restul au alocaţia redusă la jumătate “, a declarat Loredana Ţânţăreanu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestări Sociale Mehedinţi.

Diminuarea cu 20% a cuantumului alocaţiei se calculează pentru zece absenţe nemotivate. Pentru 20 de absențe nemotivate se aplică diminuarea cu 50%.

Dacă numărul absenţelor nejustificate trece de 20, plata alocaţiei de susţinere se suspendă. Familiile afectate îşi pot recupera alocaţia numai dacă elevii nu vor mai acumula absenţe în semestrul următor.

Acest sprijin  se oferă familiilor nevoiaşe pentru a descuraja abandonul şcolar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite