Turnu Severin: A încercat să plătească taxa de drum cu bani falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au încercat să cumpere o rovignetă cu bani contrafăcuţi, doi cetăţeni de origine bulgară riscă acum o pedeapsă cuprinsă între trei şi doisprezece ani.

Tupeul unui bulgar a atins cote maxime. Cetăţeanul , înconjurat de poliţişti, a încercat să plătească taxa de drum cu bani contrafăcuţi în speranţa că va scăpa basma curată.
În noaptea de 9 spre 10 iunie,  la ora 23.30, s-au prezentat la controlul de frontieră,  în punctual de trecere a frontierei, Porţile de Fier I, pentru a intra în România doi cetăţenii bulgari T. Ivanov în vârstă de 32 de ani  şi A . Petrov   în vârstă de 38 ani.  După efectuarea controlului de frontieră, T.Ivanov a mers la biroul Administraţiei Naţionale a Drumurilor (A.N.D) din vamă să plătească rovigneta necesară autovehiculului. Cetăţeanul bulgar a înmânat lucrătorului A.N.D. o bancnotă de 100 de euro pentru plata rovignetei.
Bancnotă de 100 de euro falsă
În momentul când i-a dat rovigneta, lucrătorul A.N.D , pentru că avea suspiciuni în privinţa bancnotei, a pus lampa ultravioletă. Bulgarul a făcut puţin scandal spunând că s-a răzgândit şi vrea să plătească cu bani româneşti. A luat bancnota în valoare de 100 de euro, a mototolit-o şi a ascuns-o sub bancheta maşinii. Lucrătorul i-a sesizat pe poliţiştii de frontieră despre tentativa bulgarului de a plăti cu bani falşi taxa de drum, iar aceştia împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi al persoanelor în cauză, descoperind sub bancheta autocamionului o bancnotă de 100 de euro şifonată, constatându-se faptul că este aceiaşi bancnotă prezentată de cetăţeanul bulgar lucrătorului A.N.D.
După verificarea  şi compararea bancnotei de 100 de euro la comparatorul videospectral poliţiştii de frontieră au  consatat că aceasta este falsă. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit lui T Ivanov şi A. Petrov lucrare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere  în circulaţie a valorilor falsificate sau deţinerea lor în vederea punerii în circulaţie.” declară Valeriu Pera, purtător de cuvânt IJPF Mehedinţi

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite