Cărţi americane pentru severineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural American a donat donat, Severinului, peste 200 de cărţi pentru copii, literatură clasică „Library of America”, albume de artă, precum şi cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză.

Centrul Cultural American a inaugurat, astăzi, la Drobeta Turnu Severin, un „American Shelf” la Biblioteca Judeţeană,  filiala Pogany din municipiu.

Colecţia reprezintă o donaţie de lucrări de referinţă, ficţiune şi non-ficţiune din partea Centrului Cultural American din Bucureşti.

Printre lucrările care se regăsesc la Raftul American, se numără colecţia de literatură clasică „Library of America”, albume de artă, cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză şi cărţi pentru copii.

image

„De aproape un an, avem un proiect de colaborare cu Centrul Cultural American. Noi avem deja o secţie cu carte în limba străină, cu profil enciclopedic.

Majoritatea celor care apelează la noi pentru acest tip de cărţi sunt profesorii de engleză”, ne-a precizat Raluca Graf, directorul Bibliotecii Judeţene Mehedinţi. 



Fondul de carte al secţiei de limbă străină se ridică la aproximativ 11.000 volume, al celei de patrimoniu este de 1344, iar fondul total de carte al bibliotecii este de 477.000 cărţi.

image

Cea mai veche carte datează din 1575.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite