A crescut traficul în vama Porţile de Fier I/ Românii stabiliţi în străinătate se întorc la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care şi-au petrecut Sărbătorile de Paşti în România se întorc, în această perioadă, în statele Uniunii Europene, unde îşi au locurile de muncă. Din acest motiv, în ultimele 24 de ore,  s-au înregistrat creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport în PTF Porţile de Fier I.

În ultimele 24 de ore, Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Porţile de Fier I a fost tranzitat de peste 4.200 de persoane şi 1.300 mijloace de transport, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 30% a traficului de frontieră faţă de o zi normală de lucru.

“Scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locurile de muncă din străinătate îi determină pe mulţi dintre conaţionalii noştri rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa să părăsească România, ieşind prin P.T.F. Porţile de Fier I.

Pentru reducerea timpului de verificare a documentelor de călătorie, s-au luat toate măsurile necesare pentru derulare unui control de frontieră operativ şi civilizat, dispunându-se totodată şi măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară misiunile specifice pe sensul de ieşire din România”
, ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Cei care se declară nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei de stat pot apela numărul de  telefon 021/9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Reamintim cetăţenilor români care călătoresc însoţiţi de minori în străinătate că este necesar să se conformeze prevederilor Legii 248/2005 şi se pot informa despre condiţiile de călătorie la numărul de telefon 021/9590”, a adăugat comisarul şef Valeriu Pera.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite