ATV-uri de intervenție, autospeciale 4X4, costume de scafandru și aparatură hi-tech pentru pompierii mehedințeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de 1 milion de euro inițiat de autoritățile locale în parteneriat cu ISU Mehedinți, va îmbunătăți dotările popmpierilor și posibilitățile acestora de intervenție în caz de urgență.

Astfel, autospecialele de tip ARO, vechi de 20 de ani, vor fi înlocuite cu vehicule 4X4 de ultimă generație. De asemenea, pompierii vor putea conta pe aportul unor dotări pe care, în momentul de față, nu le au în magazie. Costume de scafandru, ATV-uri  speciale pentru stins incendii sau stații de radio-emisie cu laringofon, sunt doar câteva dintre noutățile aduse de proiect.

În plus, va fi achiziționat un punct de comandă mobil, pe un șasiu 4X4, care poate asigura comunicațiile din orice loc, indiferent de accesibilitate sau formele de relief, lucru care, până acum, nu ar fi fost posibil.

O altă noutate va fi adusă de achiziția unei tabare mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 100 de locuri și dotată cu bucătărie, corturi sau pături.

„Încercăm să luăm modelul pompierilor din țările civilizate. Pentru ei, aceste dotări sunt normale, în timp ce la noi abia acum se implementează. Cu ajutorul acestor autospeciale, echipamente și mijloace de intervenție noi, timpul de răspuns va scădea semnificativ, iar calitatea intervențiilor va fi mult îmbunătățită”, ne-a spus Liviu Borugă, șeful Centrului Operațional pentru Situații de urgență Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite