Turnu Severin: Un bloc ANL a fost dat în folosinţă fără utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Un bloc ANL a fost dat în folosinţă fără utilităţi
Turnu Severin: Un bloc ANL a fost dat în folosinţă fără utilităţi

În urmă cu o lună, s-au bucurat că s-au mutat în casă nouă. Acum, se plâng că nu au apă şi curent. 26 de familii de tineri căsătoriţi din Orşova au primit cheile apartamentelor ANL, şi-au mobilat casele, dar locuiesc în continuare cu chirie în altă parte sau la rude.

Bucuria că vor avea casă nouă s-a stins repede pentru cei aproape 70 de tineri orşoveni. Ei spun că la trei zile după ce s-au văzut cu contractul semnat şi cheile în buzunar, firma distribuitoare le-a tăiat apa.  Curent nu aveau, pentru că apartamentele nu sunt contorizate şi la fel au rămas şi acum. ”Locuiesc cu soţul şi copilul, la socrii, într-un apartament cu două camere. Ne-am bucurat că am primit apartamentul ăsta, dar nu ne putem muta, pentru că nu avem condiţii. Promisiuni avem însă demult”, ne-a spus Simona Căpricescu, unul din locatarii noului bloc ANL. 

Vor primi apă doar îşi numesc un reprezentant  
Tinerii spun că de o lună au tot bătut drumul primăriei, în speranţa că vor rezolva problema. Până acum, în zadar. Dacă în ceea ce priveşte energia electrică, formalităţile se fac greu, când e vorba de apă, o dispută între reprezentanţii primăriei şi cei ai societăţii furnizoare se răsfrânge asupra locatarilor. Iar cele două părţi pasează vina. “S-a tras reţeaua de apă, legătura este făcută. Există un apometru general montat, în schimb societatea de distribuţie nu vrea să contorizeze pe fiecare în parte. Cu toate că marea majoritate a locatarilor şi-a pus contoare pe cont propriu. Societatea care se ocupă cu distribuţia apei nu doreşte să încheie contract cu fiecare, decât în situaţia în care oamenii îşi pun un reprezentant care să răspundă. Iniţial, a insistat ca primăria să fie responsabilă pentru contorizări. Nu are cum. Contractele sunt încheiate şi ei s-ar bucura să primească banii direct de la primărie, or acest lucru nu se poate”, ne-a declarat Valeriu Ungureanu, viceprimarul Orşovei.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii societăţii distribuitoare de apă au declarat că nu vor conecta blocul la reţea decât în baza unui contract încheiat cu primăria sau cu un reprezentant al locatarilor, la care să fie adăugat un act adiţional semnat de fiecare locatar în parte.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite