Turnu Severin: 50 de liceeni au participat la un seminar despre familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului şi Strehaiei s-a desfăşurat Seminarul cu tema „Taina Căsătoriei în societatea secularizată”. Evenimentul a fost organizat de Sectorul Social Filantropic în colaborare cu Sectorul Învăţământ şi Tineret.

La această întâlnire au fost prezenţi specialişti din diefrite domenii: psihologic, sociologic, teologic, al asistenţei sociale, profesori de religie precum şi 50 de tineri din liceele municipiului severinean. La acest seminar a participa şi Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Amintim şi invitaţii acestui seminar: Comisar Mariana Cenea-psiholog al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Iulia Enescu-psiholog şi Roxana Bărborică-sociolog de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi.


Elevii s-au arătat foarte încântaţi de această iniţiativă şi susţin că or să mai participe la astfel de întâlniri.
“Am rămas foarte surprinsă să aflu că se organizează astfel de întâlniri în oraşul nostru şi consider că este spre binele tuturor tinerilor să privească căsătoria din punct de vedere creştin întrucât menţine un echilibru mental. Cu siguranţă o să mai vin la astfel de întâlniri.” spune Ana Maria Avram, elevă a Colegiului Naţional Traian.


Actiunea se înscrie în seria de manifestări cultural-religioase prilejuite de săptămâna dedicată Familiei Creştine, a doua saptămână a lunii iunie. Evenimentul se află la a doua sa ediţie, fiind o continuare a Conferinţei cu titlul „Familia tradiţională în societatea de astăzi”, organizată  anul trecut cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite