Ziua Poliţiei, serbată la Tulcea prin avansări în grad şi competiţii sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Poliţiei Române (arhivă)
Ziua Poliţiei Române (arhivă)

Astăzi  la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, a avut loc o şedinţă festivă pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, fiind prezentate mesajele ministrului administraţiie şi internelor şi al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cu această ocazie au fost înaintaţi în gradul profesional următor 43 ofiţeri şi 54 agenţi de poliţie. De asemenea, au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de împlinirea stagiului minim 2 ofiţeri de poliţie.
În perioada 9 – 22 martie 2012 Dinamo Tulcea, Corpul Teritorial al Poliţiştilor Tulcea, S.N.P.P.C. Tulcea, Sindicatul Prolex Tulcea şi I.P.A. Tulcea au organizat, în cinstea Zilei Poliţiei Române, Cupa Poliţiei la fotbal şi volei.
Joi au avut loc finalele competiţiilor, la fotbal, din 7 echipe a câştigat echipa Serviciului de Intervenţie Rapidă, iar la volei, din 3 echipe, câştigătoare a fost echipa Poliţiei Municipiului Tulcea.
Au mai fost acordate următoarele premii: echipa fair play, cel mai vârstnic jucător, cel mai bun portar şi golgeterul competiţiei.
Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte la 25 martie. Motivaţia pentru care Poliţia Română îmbracă haine festive în această zi se regăseşte în istorie în timpul domniei lui Dimitrie Ghica care a înmânat în anul 1822 Marelui Agă Mihăiţă Filipescu steagul Agiei legalizând funcţionarea acestei instituţii. Steagul Agiei din 1822 era confecţionat din mătase de culoare galbenă şi de forma dreptunghiulară. Pe una din feţe era pictat un chenar având în mijloc o ghirlandă, ambele din aur. Ghirlanda era timbrată cu o coroană princiară având încrucişate: buzdugane, drapele, lănci, săbii, puşti, iar sub ghirlandă se afla o balanţă. Pe cealaltă faţă a steagului era pictată Maica Domnului şezând pe tron înaintea îngerului ce-i aducea vestea cea bună (Buna Vestire).
Înmânarea la 1822 a Steagului Agiei s-a luat ca moment de referinţă pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române, data de la care, anul acesta, se vor împlini 190 ani.





Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite