Ziua Mondială a Mediului, serbată la grădina botanică din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina Botanică de la Bididia
Grădina Botanică de la Bididia

Tema sugerată pentru Ziua Mondială a Mediului din 5 Iunie 2012 este „Economia verde: te include şi pe tine?”: o economie verde este una a cărei creştere a veniturilor şi a ocupării forţei de muncă este determinată de investiţii publice şi private care reduc emisiile de carbon şi poluarea, sporesc eficienţa energetică şi a resurselor, previne pierderea de biodiversitate şi a serviciilor ecosistemice.

Marţi, Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea în colaborare cu Palatul Copiilor Tulcea şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Tulcea au planificat desfăşurarea unor activităţi pentru sărbătorirea acestui eveniment: acţiune de informare – educare la Grădina Botanică Tulcea cu privire la importanţa protejării mediului, un concurs de desene, organizat la Şcoala Al. Ciucurencu Tulcea, cu tema „Cum să trăieşti într-un mediu curat şi  sănătos”.
Ziua Mondială a Protecţiei Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite