Ziua Biodiversităţii şi Ziua Parcurilor, serbate la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, pe data de 22 mai, respectiv pe 24 mai se sărbătoresc două evenimente de mediu importante pentru protecţia şi conservarea biodiversităţii, a habitatelor naturale, a ariilor protejate: Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi Ziua Europeană a Parcurilor.

Astfel, pe data de 23 mai 2012 s-a organizat o masă rotundă sub motto-ul: „Susţine biodiversitatea şi câştigă un prieten!”, la care au participat membrii Consiliului Ştiinţific al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare şi ai instituţiilor de mediu locale. Acţiunea a oferit participanţilor oportunitatea de a purta discuţii libere pe motto-ul propus şi pe temele promovate anul acesta pentru Ziua Internaţională a Biodiversităţii: „Biodiversitatea Marină” şi Ziua Europeană a Parcurilor: “Priveşte cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regăseşte-te.”
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea prin Centrul de Informare şi Educaţie în Managementul Deşeurilor, a sărbătorit  cele două evenimente de mediu şi împreună cu instituţiile de învăţământ din perimetrul RBDD.
Astfel, în data de 22 mai 2012, la Centrul de informare Sulina, cu participarea a 50 de elevi şi cadre didactice ai Liceului teoretic „Jean Bart” Sulina s-a desfăşurat o acţiune educaţională, al cărei program a cuprins: prezentarea semnificaţiei evenimentelor de mediu, activităţi interactive având ca scop verificarea cunoştinţelor generale privind biodiversitatea (întrebări, ghicitori, anagrame, recunoaştere specii), jocuri de perspicacitate, formare de atitudini (joc de rol), momente artistice (cântece).
Toate acţiunile de informare şi conştientizare derulate de ARBDD în acest an sunt dedicate aniversării a 40 de ani de existenţă a Convenţiei Patrimoniului Mondial şi se înscriu în seria de evenimente premergătoare găzduirii de către România, în perioada 6-13 iulie 2012, a celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor la Convenţia Ramsar.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite