Zilele filmului românesc la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala a adunat un public numeros
Gala a adunat un public numeros

Tulcenii sunt aşteptaţi în acest weekend să îşi amintească ce înseamnă cinematografia românească şi ce valori cuprinde aceasta.

Primul film va avea loc vineri, la ora 17.00  - Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, regia Andrei Ujica. Seara continuă cu Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă este viaţa! Smbătă tulcenii pot vedea filmul „Occident“ regia Cristian Mungiu,  de la orele 18.00, respectiv „Marţi, după Crăciun“, regia Radu Muntean de la orele 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei, iar spectacolele se vor ţine în incinta Centrului Cultural „Jean Bart“ din municipiul Tulcea.
Tulcea nu mai are cinematografe

Cleopatra Roiu, din cadrul Serviciului de Cultură din cadrul Primăriei Tulcea, spune că evenimentul „îşi propune să reînvie ideea spectacolului cinema ca eveniemnt, mai cu seamă în oraşele în care fie nu mai există sală de cinema, fie obiceiul de a vedea file pe ecran mare s-a ierdut. Mersul la cinema presupune socializare, schimb de opinii, interacţiune. Evenimentul va permite spectatorilor tulceni să vadă filme recent premiate şi să cunoască regizori şi actori“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite