Zi de coşmar pentru un cioban din Măcin: a fost sechestrat, jefuit şi legat cu sârmă de un copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banu Raicu (60 de ani) a fost fraierit de doi tineri care i-au promis să îl ducă de la Sibiu la Braşov, pentru ca de aici să ia trenul spre casă. În schimbul unui drum liniştit, ciobanul tulcean a fost dezbrăcat, jefuit şi apoi legat cu o sârmă de un copac

Dumitru T. (28 ani), din comuna Gruia-Mehedinţi şi Gheorghe P. (21 ani), din Olanu-Valcea au fost arestaţi de magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, sub acuzaţia de tâlhărie şi privare de libertate, pentru care riscă până la 18 ani de închisoare.
În noaptea de 2 /3 ianuarie, Raicu Banu (60 ani) din localitatea tulceană Măcin se afla în gara din Sibiu. Bărbatul lucrase la o fermă, îşi primise chenzina şi urma să se îndrepte către Braşov. De aici vroia să ia un tren care să-l ducă spe casă.
A intrat într-un bar din gară, iar barmanul l-a pus în legătură cu nişte tranportatori la negru care să îl ducă la Braşov. Dumitru şi Gheorghe i-au cerut suma de 200 de lei, ciobanul a plătit, s-a urcat pe bancheta din spate a maşinii dar nu a sesizat că indivizii îl duceau în sens invers decât ceruse el.
Pe Valea Oltului, în localitatea Racoviţa, cei doi au oprit la o staţie de benzină cu gândul să alimenteze, i-au mai cerut ciobanului tulcean bani şi au primit încă 200 de lei, dar, în realitate, nu au alimentat cu combustibil ci au cumpărat băutură. Baciul a sesizat că este ceva în neregulă şi a ascuns restul banilor la ciorap.
După ce i-au dat să bea, inculpaţii l-au dus într-o pădure, unde l-au dezbrăcat, i-au luat hainele, 2500 de lei, cinci pachete de ţăgări, după care l-au legat cu sârmă de un copac. A fost găsit de un localnic, care a refuzat să meargă la Poliţie.





Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite